Oldalak

2023. január 10., kedd

A fél város

 külföldre költözik dolgozni. Mi van itt? Mit tudnak? A fiam, aki kint dolgozott Angliában azt mondja, hogy ott is drágaság van. Mihez képest?

6 megjegyzés:

  1. Szerintem a legtöbben most már nem a fizetések miatt költözik ki, hanem a nyugalom miatt. Legalább is az én ismerőseim (és a férjem is) mind azt modják, hogy ez az első szempont. A nyugalom, kiszámíthatóság, lehet a jövőt tervezni, nincs létbizonytalanság, nincs az, hogy amit kedden mondanak, az szerdán már nem érvényes és még sorolhatnám. Az anyagiak csak a plusz jó, ami ezek mellé jön.

    VálaszTörlés
  2. Tami, értem én, de ezen a nagy elvandorláshullámon csodálkozom. Családi házakat adnak el, s mennek. Vagy ez a réteg aki megteheti? A nyugalom, kiszámithatósag tényleg fontos, ezt többen is mondták,már régebben is.

    VálaszTörlés
  3. Hát van úgy, hogy tényleg betelik a pohár. Talán úgy gondolják, ha mindent eladnak és "nincs visszaút" akkor kénytelenek megvetni a lábukat és úgy könnyebb. A fene tudja. Mi pl. úgy vagyunk vele, hogy férjem miatt ha úgy adódik és nem bírjuk tovább cérnával bármikor mehetünk, neki biztos helye van, számtalanszor mondta már a főnöke, hogy mehetne az egész család, szállást is ad, amíg mindent elintézünk. Én ilyen szempontból pl nyugodtabb vagyok itthon, hogy tudom kint lenne biztos pont. Szerintem sokan már úgy vannak vele, hogy ennél már nem lehet rosszabb. Sajnos. Én meg csak várok egy nagy változásra.....de szerintem nem lesz.

    VálaszTörlés
  4. Csírájában fojtják el. Agyerekem azt is mondja, hogy jól keres. A hazaihoz képest nagyon. Viszont azért van az is, hogy nagyon kihasznaljak és lehajtják őket. Kevés a munkaerő, nagy a vándorlás. Van csaladtag, akik évekkel ezelőtt mentek ki , haza nem jönnének. Ott biztos megélhetésre találtak.

    VálaszTörlés
  5. Láttam már az ellenkezőjét is egy riportfilmben, aki mindenféleképpen haza szeretne jönni. Pár évig szednek össze annyi pénzt, hogy el tudjon indulni itthon. De szerintem a többség már kint képzeli el az életét. A facebookon olvastam, milyen találékonyak a magyarok, kihasznàlva az osztrák rendkívül laza munkatörvényeket. Egy munkavaállaló azért perelte be a munkaadóját, hogy fogyott 4 kg-ot, mert annyira srtesszes a munkahelye. A munkatársai mind tudták, hogy azért fogyott, mert fogyózott, mégis megnyerte a pert, 8 millió forintnak megfelelő eurót. Szóval van két oldala is ennek, vannak munkaadók, akik kihajtják a belet is a dolgozókból, de vannak nem tisztességes magyarok is, akik öregbítik a hírnevünket.
    Egyébként az én lányom soha nem jönne haza külföldről...

    VálaszTörlés
  6. Orsi, mindig ilyen volt, lesz a világ. Fiam is mesélt rémtörténeteket. Aki itthon is tisztességtelen, nyereszkedő, miért lenne mashol más? S vannak akiknek az új lét, élet megváltás.

    VálaszTörlés