Oldalak

2020. július 16., csütörtök

Erdőművészet

 Hetekkel korábbiak a fotók. A rózsaszín virágot ismeri valaki? Egy tisztás szélén volt, egyedül. A virágzata mályva, de levelei ki tudja?  Szép volt ott a fenyők tövében.A lekaszált út szélére egy kis napsugarat hozott.


 Mint egy műalkotás...



 Viaskodó sárkányok, amúgy szelíd fenyők ágai

Nagy itt a készülődés, a vadászfesztiválok országos megnyitója itt lesz augusztusban. Amúgy erőnlét mérő erdő. Volt, hogy kijöttünk, s fele útról visszafordultunk, nem bírtam. Máskor végigjártam, s ezzel sikerélményem lett. Csak Zsebi bírja egyre kevésbé...

S most jöjjön egy "pletykás könyv". Sose felejtem amikor Szabó Magda régimódi történetét titulálta annak vagy jó 4 évtizede egy furcsa magyar tanár. Megdöbbentem. Szóval egy ház története a lakói élete alapján. Minden csak nem pletykás könyv, de megismerünk életutakat, sorsokat, a kort amelyben éltek. S mögöttük ott van egy ház, ahol laktak, éltek, születtek, ahol és ahova házasodtak. Hétköznapi embereket, s "nagy" embereket, akiket dicsőségük múltán valahogy elfeledett a világ. S megismerjük az elmúlt század egy kis részét is, egy ház sorsán keresztül.Nem könnyű olvasmány, de szép lassan megéri elolvasni..


Amúgy a szerző Budapest történész is, kisujjában a város története.Ttetszett, ahogy utánakeresett egyes személyeknek, jó kis nyomozások voltak, tanulhatunk tőle. S némi forrásismeretre is szert tehetünk, mi civil olvasók. S ha nem is vagyunk budapestiek, akkor is élményt, korrajzot ad.

4 megjegyzés:

  1. Jól mondod,a mályvafélékhez tartozik,a neve orvosi ziliz.Gyógynövény.
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, gondolom a madarak hozhatták oda. Közben meg lekaszálták...

      Törlés
  2. Csodás képek! A természet alkotta, Te pedig észrevetted. Az is nagy érdem. Hála érte! ❤️

    VálaszTörlés
  3. Annyira szeretem, hogy olyan szép részleteket veszel észre mikor fotózol! érzék és szem kell hozzá, Neked megvan mindkettő :)

    VálaszTörlés