Oldalak

2020. február 13., csütörtök

Tobzódások

Nézzétek a varázsmogyorót, legalább 4-5 éves, de ilyent még nem produkált!




 S jöjjön a kikeleti bangita!




S a meglepetés, Mancókától vagy a tavaly szél által szétszórt magok? Inkább mindkettő, mert az orgona mögött nekem is meglepetés volt. Most már elmondhatom itt is lesz téltemető szőnyeg. Szeretem, szép, üde foltot alkotnak együtt: a primulák, téltemetők és a hunyorok. Tudom ez még kevés, a kezdet, de mégis mekkora öröm nekünk. S szerényen köztük: a hóvirág. (Utólag látom pár fotó ismétlődik korábbi bejegyzésből, akkor dupla az öröm.)





 S az elhanyagolhatatlan téli jázminok, több helyre ültetve. Azért ez a gazdag virágzás szerintem ennek az enyhe télnek az ajándéka. Szerintetek? 


  


S végül, csak csendben, azért ez a bolond időjárás az embernek sem használ. Vagy annak inkább nem használ. Az egészségemmel nem dicsekedhetek. Talán beáll egy szintre, s jönnek majd szebb napok is.

7 megjegyzés:

  1. Nahát, már is ilyen sok szép virágzás van a kertedben, öröm látni, hogy éled a kert, de féltjük is őket az időjárástól.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez idén jött így össze, mondjuk dolgoztam is érte, meg az időjárás is.

      Törlés
  2. Nálad tényleg éled a természet...Mi hidegebb részen vagyunk, de nekem nincs is ami nyíljon.Az az első kép szépséges, ráadásul sárga...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vera máshol már régóta láttam pl. hóvirágokat. Mindenhol más a nyílások ideje, ez benne a jó.

      Törlés
  3. Ez már a tavasz! Hogy neked mennyi örömködni valód van! Csodás a kerted! Gratulálok hozzá!
    Olyan jó nézegetni, hogy milyen szép fotókat teaszel fel! Nem baj az ismétlődés sem, sőt! Alig várom már hogy utolérjünk benneteket mi is a virágzással. Nálunk még csak a téltemető virít (lassan el is virít legnagyobb bánatomra).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ha ok nélkül csuklasz, gondolj rám, sokszor emlegetlek, köszönettel.

      Törlés
  4. Nálatok már tavasz van! De jó nézni a képeket.

    VálaszTörlés