Oldalak

2015. november 10., kedd

Újabb tavaszi adósságom
 
 
 

Sok a fotó, tudom. Még így is válogattam. Balassagyarmaton jártam a zsidó
temetőben. Bár az északi temetőik domboldalakon kaptak elhelyezést, ez kivétel. Néha kell az embernek egy vidéken másféle túrákat is csinálnia, mint a megszokott. Ez a táj természeti és néprajzi értékéből semmit nem von le, mi most ilyen céllal utaztunk: templomok, temetők. Megérte?

7 megjegyzés:

 1. Nagyon szépek. Az elmúlás fájdalma sehol sincs jelen a képeiden. Inkább békesség, nyugodtság, emelkedettség érzését keltik a képeid.

  VálaszTörlés
 2. Györgyi, ezekben a temetőkben ezt érzi az ember.

  VálaszTörlés
 3. Nyugalom kertje.
  Mennyire elég és sokkal szebb egy ilyen kő a síron!

  VálaszTörlés
 4. Ezért "kedvelem" a zsidó temetőket: nincs bennük/rajtuk semmi cicoma, felesleges dolog. Ott a kő - alatta az ember. Ennyi......

  VálaszTörlés
 5. Aniko:) itt minden temeto ilyen, csaj fejfa vagyis ko van, semmi mas.Azonnal ez tetszett meg az egyformasag, ott mindneki egyformanak tunik Isten elott.

  VálaszTörlés
 6. Egyformának tűnik, de közelről mégsem azok a régiek. Nézd, mennyi szimbólum, mind másról beszél. Egyformák, s mégis fenségesek, ahogy sorakoznak egymás mellett, főleg amik a domboldalakon állnak. Érdekes, ezekről is lejött. Képzeld, most a temetőjáráskor találkoztam két új sírkővel. Más temetőben, lehet, hogy egyszer felteszem, mint érdekesség, mint pénzesség. A legdurvább az volt, amikor üvegemelvényt h húztak a sír fölé, tán nem töröltem még a fotót.

  VálaszTörlés
 7. Szép fotókat hoztál és megérte bizony! Én is szeretek temetőkben sétálni, fotózni, elgondolkodni. És elsősorban az ilyen régieket kedvelem.

  VálaszTörlés