Oldalak

2015. november 20., péntek

2. nap (Kerti munkálatok?)

 
 
A hideg beállta előtt igyekszünk a kertet és faházat rendbe tenni. A faházban egérinvázió van. Gondolom, ez nem meglepetés. A helyzet így áll:

 • Az egerek ellepték a faházat, s úgy gondolták a kutya étele az övék is. (Miért etetjük bent a kutyát a faházban? Ez eddig sosem jutott eszembe, valahogy így örököltük, így maradt. EDDIG.
 • A macska vadászik az egerekre, kint.
 • A kutya vadászik az egerekre kint (kaparva körbe a házat) és bent.
 • Az egereket mindketten megeszik.
 • Most jön  a lényeg, mivel táplálékelvonás történt már egér eszik fogóban bent ragadt egeret. Nem egy egér eszi, hanem egerek falják (szó szerint) fogságba esett társukat. Brrrr.
 • Tegnap kivágtunk hátul még tujákat. Eltűnt az alagút, viszont remélhetőleg nem árnyékolnak, azt kertrészt is körbejárhatja nap, s nem utolsó sorban a föld is szellőzhet. (A gyökerek kivágása, Zsebi lyukjainak eltüntetése még hátravan. A hideg időben jó kis edzés lesz.)
 • S tüzeltünk ismét. Tüzeltünk előtte nap is, a fakivágások hulladékait. S ma is tüzelünk...
 
 Apám padja, az ütött-kopott, a szeretett.

 Ahogy kelet felől sötétedett el az ég.

 S bentre már tettem fel égősort, égősorokat. Egy kis melegségnek.  Ma még egy utolsó hajrá!

5 megjegyzés:

 1. Csúcs-krimi, ilyent még nem is hallottam, hogy egér eszik egeret ! Mondhatnám, hogy "micsoda világ", már az egerek se normálisak - ám nem tudom, hogy ez most valami rendkívüli, avagy teljesen természetes dolog náluk. Van itt egérszakértő olvasó ? Kíváncsi lennék a véleményére....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekünk régebben volt mongol ugróegerünk, ott egyszer az anya megette az összes kölykét, ettől én annyira kiakadtam, hogy az erdőben elegentük őket. Szerintem amúgy ez nem szokatlan a rágcsálók között.

   Törlés
 2. Rögtön kiszúrtam a padot.:) Nekem egy vasúti talpfám van.:)Szeretem.

  Égősorok. Ezek elemmel mennek,vagy konnektorba kell dugni? Szerettem az elemeseket, régen a Rossmanban lehetett kapni.

  VálaszTörlés
 3. Itt mindig olyan szépek a fotók. Nekem most ezek az égősek tetszenek nagyon. Már nálunk is van fent egy az előszobában a nagy tükör körül. :)

  VálaszTörlés
 4. Igen, Fodorka zabálták, finoman mondva felfalták. Mamka, még évekkel ezelőtt vettük, OBI-s, konnektoros. Tami, köszönöm, idén más a szoba ill. a komód elrendezése, mások az égők is. Én nem vagyok barkácsolós, nekem marad ez.

  VálaszTörlés