Oldalak

2015. május 2., szombat

Ipolytarnóc




A geopark honlapjáról idézek  minden szakszerűbben olvasható, mintha én írnám le. Számomra döbbenetes volt évmilliókkal előbb élt állatok, növények nyomait látni. Filmen is megnézhettük 3D-s szemüveggel, mintha szembe jöttek volna velünk, azután kint a parkban szoboralakban is találkozhattunk velük. Ha gyerekekkel lettünk volna, micsoda élmény ott is felfedezni, beazonosítani őket. Ajándékba még dínótojást is vettünk az unokáknak, amiből 12 órai vízbeáztatás után keltek ki a kis dínók.

A megkövesedett fenyőfa ahogy megmaradt , s ami mára maradt belőle, úgy széthordták. (A kollázsok nagyíthatók.) Ne legyünk elégedetlenek, még látható részei is megvannak, elképzelhetjük az eredeti méretét. Fantasztikus, karborzongató az a leletegyüttes amit ott feltártak, s bemutatnak. Engem teljesen elvarázsolt vagy elképesztett? Mindenkinek, kicsinek, nagynak, öregnek és fiatalnak érdemes ellátogatni, alapos a vezetés. A park hangulatos, utána is lehetőség van egyéni kirándulásokra, látnivalókkal.

5 megjegyzés:

  1. Izgalmas helyen jartatok:) itt az indian rezervatumban van hasonlo, filmnezes , kenuzas, es szuvenir vasarlas.Tudom milyen az ilyet megtapasztani, megha a tied jo sokkal visszabb visz is.

    VálaszTörlés
  2. Igen, a több millió éves lábnyomok, s a fatörzs. S az egész együtt, a lelőhely.

    VálaszTörlés
  3. rendszeresen szemezgetek itt oldalt az általad olvasott blogok között, és nem tudom, hogyan, DE NEM FRISSÜLÉSI SORRENDBEN ÁLLNAK, hanem ömlesztve : egy éve üres blogok elől, 2 perce frissült hátul, ...bocsi azt hiszem, ezen lehet majd változtatni, megteszed, ha nagyon szépen kérlek ?majd persze, ha lesz rá pici időd....

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, javítottam, nem is figyeltem erre a lehetőségre. Tehetségem van a régen nem frissített blogok válogatásához, de legalább érdekesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. KÖSZÖNÖM köszönömköszönömköszönömköszönöm♥

      Törlés