Oldalak

2015. május 14., csütörtök

Kert, eső után kertészsegédletekkel



 A kék oldalon borzaskaták nőttek ki a betonlapon csatlakozásánál. Elfelejtettem fotózni. Szépek, bokrosak, legfeljebb kis növésűek lettek.


 Az íriszek itt is nyílni kezdenek. A ház előtt idén a lilák nagyon szépek voltak, az éjszakai vihar szétverte őket. MIkor lesznek az új ültetések ilyen dúsak? Gondolom 3-5 év kell nekik, s türelem. Ami nem erényem.


 A lonc ágai közt a jövendő bokrok, növények ígéretei. Még nagyon ígéretek, alig is látszanak.


A tuják elkezdtek kiszáradni. Oka: nem tudom, a sarokban kettő kihalt, ezek is alig zöldek. A víz volt kevés? Betegek?


 A bokorcsemeték, árnyék nélkül. A kivágott barackfa adott egy időszakban, most nincs árnyék, csak amit a fűz ad. Kissé feljebb, középen. A friss hajtások a melegben meg is égtek a múltkor.

( Pi)Cirnyó

Zsebi

4 megjegyzés:

  1. Latom neked is vannak segedeid:) szep a kerted, gazdag novenyzetu.En turelmes vagyok, csak nem mindenben:D

    VálaszTörlés
  2. A tönkrement tujákat mihamarabb vetesd ki, mert (ha eddig még nem) megtámadják a kártevők, amik aztán a többire is rámennek.

    Sajnos a tuják elég vízigényes növények, ha nem kapnak eleget, akkor legyengülnek, ezt nem is biztos hogy észrevesszük. legfeljebb csak akkor, ha már baj van. A többi tujának alkalomadtán javaslom a keserűsóval + vassal való öntözését, nem a gyökérhez, hanem rá a lombra. Ezt május elejétől havonta egyszer úgy szept. elejéig érdemes megtenni.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is azt mondta kertész ismerősöm, hogy a száraz, forró nyarakat nem szeretik a tuják. Rendszeresen kell locsolni őket. Persze betegség is lehet a száradás oka....

    VálaszTörlés