Oldalak

2015. március 22., vasárnap

Dilemma

Megnéztünk egy lakást, egy eladó lakást. Belépek a hálóba, tökéletes. Látszik átgondolt, kitalált, odaépített. Magával ragadott. Aztán a nagyszoba. Beépített bútor, nem is a szekrény fogott meg, egy polc. Könyves polc, lebegő, sarkot betöltő, aláfér egy sarokgarnitúra. Az egész szobából semmi másra nem figyeltem, már azon alkudoztunk a háziasszonnyal viszi-e vagy otthagyja nekem. Lakásvásárlásról szó sem esett, megnéztük.

Normális vagyok? Azóta is a lakáson jár az eszem. A konyha is beépített, azt is az előző tulaj hagyta ott, általában  a konyhabútor a lakások része. Ennyire én vagyok az berendezett lakás? Ennyire ráhangolódtam arra, aki ezt tervezte, kitalálta. Annyira rokonlelkek lennénk? Vagy valami húrokat pendített meg a lelkem mélyén? Érdemes alkudozni esetleg más bútorára, berendezésére?

Nem értem magam? Mi ez?

9 megjegyzés:

  1. Érdekes érzés lehet - én el se tudom képzelni magam máshol, mint a saját kuckómban, évtizedes cuccaim között. Sose vágytam másba, más lakásba. Persze tetszett ez vagy az, de ott lakni ? Nem, arra nem vágytam.

    VálaszTörlés
  2. Én így szerettem bele a házunkba.

    VálaszTörlés
  3. Én meg valahol lemaradtam volna? Lakást keresel vagy csak most hogy megnézted szeretnéd? És mi lesz a házzal? Semmit sem értek :)

    VálaszTörlés
  4. Tami, mi 55 évesen kerültünk össze, mögöttünk élet és család. Ez az én lakásom, egy domb tetején, 3. szinten, méregdrága fenntartással. Szabadulni akartam tőle, de legyen egy másik, ha bármi történne velem egészségileg, jó, ha lesz visszaköltözni, s lent a sík részen, s nem méregdrága fenntartással. Szóval nem akartam veszni hagyni, s addig is a fiam lakik majd benne.

    VálaszTörlés
  5. Tetszik, hogy beleszerettél. Még nézd meg párszor ! Akkor látják, hogy komoly a szándékod. Hiszek abban, hogy vannak tárgyak, bútorok, amik megszólítanak minket. Engedd magad át a csábításnak!
    Én arra faragtam rá, hogy racionálisan döntöttem. A szívemet csendben hagytam. Csak az agyam szerint döntöttem. Szenvedek is emiatt. Van egy ötletem. Vizsgáld meg magad, hogy milyen típusba tartozol? Racionális, vagy érzelmi? Aszerint jó döntést hozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én a házzal kapcsolatban érzelmi döntést hoztam és nem vagyok benne biztos, hogy ez jó döntés volt :( Az eszemre kellett volna hallgatni és nem ekkora projektbe belevágni. Már bánom.

      Törlés
  6. Az ész vitt oda, a szívet fogta meg. Rögtön döntöttem, hogy próbálkozom vele. Nekem mindig ilyen "szerelem" dolgaim vannak. Mióta a városban élek egy környéken volt az albérlet, a lakások. Ez egy új fejezet. Képzeld az erkély lenyitott, s egy pinduri kertbe vezet. A háziasszony sem bírt magával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon tetszik amiket írsz róla. Kíváncsian várom a fejleményeket. Szorítok neked, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd!

      Törlés