Oldalak

2014. október 13., hétfő

Szösszenetek

  • Kétféle orvos van: a pénztáros és a gyógyító. Évtizedek óta ütközöm beléjük.
  • Orvos, aki inkább tanít, mert ebben a helyzetben felelősséggel nem vállalja a  gyógyítást. Tud valamit. 
  • Van sztárorvos, ennek tudatában vonul, mosolyog, stb. S van a kollégája, aki már legalább annyit tud. Allűrök nélkül. Ő csak orvos, szerencsések a betegek, akik a keze alá kerülnek!
  • Óvónő, vagy inkább ÓVÓNŐ. Elküldik, mert a polgármester lánya frissen diplomázott, kell neki az állás. Több falu szülői fognak össze, kérvényt írnak, benyújtják, stb. Az ÓVÓNŐNEK mennie KELL! Most állást keres. Amúgy ötvenen felüli....  (Pár éve a szülői összefogás egy évre mentette meg a TANÍTÓNŐT. ) 
  • Nem véletlenül írtam nagy betűkkel, mert vannak, akiknek van végzettségük, s vannak szakmájukat magas fokon művelők. Néha, ha dönteni kell ez nem számít....
  •  Cigány fiatalember. Végzettségekkel. S kis testi hibával. Megkeresi a képviselőt, segítsen állást találni. Kijön a válasz: menjen borítékot ragasztani. Hallgatom a rádiót, legfőbb emberünk nyilatkozik a több százezres cigány munkavállaló munkahelyteremtéséről. Nem tudom hallgatták-e a rádiót? Meg kellene keresniük!
  • Első generáció értelmiségi lenne. Lenne. (Az anya egyedül, s nehéz munkát végezve támogatta. Neki családilag nem jár meg az előremenetel.)

1 megjegyzés:

  1. Egyetértek veled. Sajnos én is tudok olyan orvost, akinek sosem fog megtelni a zsebe. És még pofátlan is mellé.
    Volt egy óvónénink (most elment szülésire), aki nem szereti a fiúkat. És igazából dolgozni sem szeretett, inkább csak melegedőnek használta az óvodát. Érdekes, most szeretnek a gyerekek óvodába menni.
    Az anyákat meg úgy lebecsülik sajnos, ahogy van. Nekem most kell majd visszamennem dolgozni, nagyon résen kell lennem, hogy hol is akarnak átverni.
    Szomorú egy világ, ország. Ha nincs elég pénzed, le ...
    Noémi

    VálaszTörlés