Oldalak

2025. május 27., kedd

Az Őrségben

 jártunk szombaton, Szőcén, a lápon





 




 
majd Pityerszeren.


A körtefáról sokszor megírtam, hogy amikor először láttam 45 éve mondjuk, igazi körtefa volt, társakkal. Már csak ő maradt, romjaiban. Ha itt járok mindig üldögélek alatta.Sajnos a környezetét utolérte a parkosítás, tanösvények végzete. Régen a réten marhák legelésztek, erdőcske volt, igazi vad, mezei  környezet. Most  kultúr táj lett belőle, nem tudom előnyére-e?

S Zalaháshágy mellett a Sibrik kápolnánál,ahol a hatalmas felhők alatt- melyek egész nap elkísértek minket- elkezdtük a napot.









 Mindenütt tele virággal, ezernyivel, nagy élmény volt. Rég látott mezei virágok: búzavirág, pipacs, stb. A lápon is sok virágzott. Ahogy a hónapsorolóban mondják, Május, május, virág dús. Jókor mentünk. 

s legyen itt a nap "koronája", mert enélkül errefelé kirándulni nem érdemes: Dödölle a Hársfa Panzió konyhájáról. S ezt bizony mindenkinek ajánlom aki erre jár!!!. ((S láttunk még Trabantot is, mert lehet tenni Trabantos őrségi túrát, egy vállalkozás keretében.))


 

4 megjegyzés:

  1. A tanösvény tényleg lápos, szóval vizes a pallók mellett? Le lehet lépni?
    Az biztos, hogy most a legszebb minden a természetben! (és én nem tudok menni túrázni a csípőm miatt 🫤😢)

    Nem ettem még dödöllét, bár nagyon egyszerűnek tűnik a receptje. Az csak sima tejföl mellette?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bizonyos helyeken. Sajnos sokan lementek fotózni a növényeket, letaposták. Inkább munkás, de nagyon finom. Igen, sima tejföl volt, de ha van alatta hagyma, vele sütve nem is kell más mellé. Ettem étteremben "erdekesen" elkészítve, hagyma sehol, csalódás volt. Itt beletettek mindent!!!

      Törlés
  2. Nagyon szép kirándulást tettetek és amint látom a társaság is kiváló volt hozzá.
    Én se ettem még soha dödölét, de nem tudtam még eddig rászánni magam az elkészítésére, pedig sok főzőműsorban láttam már. Ez csupán a lustaságom miatt van.

    VálaszTörlés