Oldalak

2023. szeptember 7., csütörtök

Munkálatok

 Az idei év a kerti túlnövés éve.

 







A tűztövisen nincs sok bogyó, de az ágak nem voltak még ilyen tömöttek. Van is látogatottsága!

No komment!

 Íme: a japánlonc a díszkert kerítésének tetején. A legfinomabban szólva elengedte magát. Nagyon, vagy még annál is jobban.

Sajnos előtte fotók nem készültek, de volt hogy kb. 70 centi magas volt, itt végig szinte visszahajolt  földre is és hátul befordult vagy 3 méter hosszan. Hasonló körülmények közt, átlógva a szomszédba is. Csodálom, hogy nem szólt a szomszédasszonyom. Ennyi maradt belőle, ill. a beforduló részt tövig visszavágtuk, mutatom a kerítésben maradt ágak fotóit, hogy érzékeltessem a nagyságát.




Találtunk madárfészket is, volt gazdája jól elbújtatta benne a tojásokat. Gondolom macskatámadás áldozata lehetett. 


Miközben dolgoztunk Márika vadászott. A szomszédos komposzt alatt, körül van mozgolódás. Ő, szombat óta hivatalosan is a mi kutyánk, Omega néven, így a Megi név is legális lett. Lassan elfogadja az autót, igaz volt vele két erdei élménye!!!

 

 

3 megjegyzés:

  1. Nekem is volt valamikor japán lonc, a kerítésünk pont így nézett ki utána, mikor lebontottam, mert már fékezhetetlen lett és a szomszédba még jobban átmászott.
    Az a tűztövis bogyó gyönyörű színű 😍
    A kutyus meg, hát ő egy vagány kutyus, szépséges bundával☺️

    VálaszTörlés
  2. Orsi, szerintem életre kel. Azért irtottuk ki (?)hátul. Meglátom, de kimerítő egy munka az már biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam soha többé nem hajtott ki. Mondta egy kertészmérnök ismerősöm, hogy nem agresszív növény, nem akar mindenáron kihajtani. Hátha a tietek is nyugton marad.

      Törlés