Oldalak

2019. december 19., csütörtök

Amikor


az első csomó kankalint megláttam győztem fotózni, aztán odébb mentünk, s íme a részlet a domb oldala tele volt velük, így kinyílva, szépen, gazdagon, majdnem úgy mint tavasszal. Tegnap fotóztam.


Ők is jelen voltak, a pitypangok sárgállottak, s megmutatta magát a réti boglárka is. S az út a tó körül száraz volt, igaz az utolsó 50 méternél volt egy kétméteres beragadós rész. Jó, hogy csak a végén ,mennyi szépségről maradunk le, ha visszafordulunk.









5 megjegyzés:

  1. Pont ma láttam, hogy nyílik a pitypang. Karácsonyra lehet fűzni belöle koszorút. Nem normális dolog ez.
    Gyönyörűek a fotóid, főleg a naplementések, de a víztükrös is nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Kinyílt ibolyáról már nem is nagyon ír az ember, mert az utóbbi években megszoktuk...kankalint nem láttam nálam nyílni, de azt igen, hogy az összes!! krókuszom teljesen kint van :( :(

    Engem kimondottan zavar ez az időjárás, rémiszt ez a természetellenesség.

    VálaszTörlés
  3. Alig várom,hogy nálunk is olyan idő legyen,hogy a citrom és a narancs is megteremjen.Én nem hallottam a görögöktől,hogy szidnák az időt és havat kérnének helyette...Több,mint negyven éve láttam először szeptember elején a kiégett füvet náluk.Itthon akkor zöldellt legszebben a rét a sarjú kaszálása után.Most nálunk is kiég a fű nyár végére,csak a narancs fagyna el télen.
    Szóval,maradhat felőlem ilyen az idő és örülök a sok virágnak.
    Anci

    VálaszTörlés
  4. Nekem a 7.kép a kedvencem. Az időjárás meg ? Van egy olyan félelmem, hogy jobb ha barátkozgatunk a témával - mert nem hinném, hogy ez "visszaváltozik". (Legalábbis nem a mi időnkben.) Azt, hogy ez jó-e vagy se, a nálam sokkal okosabbak se tudják jelenleg. Voltak Földünk történelmében jégkorszakok és nagy olvadások, hát most ez van. Bár ettől függetlenül, azért gyanítom mi, (=emberek) is besegítünk ebbe a változásba.

    VálaszTörlés