Oldalak

2016. augusztus 6., szombat

Egy film. Ajánlom


Kemény. Elgondolkodtató. Szívszorító. S ha ilyent látok, eszembe jut Lux Elvira egyik könyve.

7 megjegyzés:

  1. Még nem láttam. Andy Garcia nekem egy jó ajánló! Megkeresem köszi!
    Melyik Lux könyv jut eszedbe róla Holdgyöngy?

    VálaszTörlés
  2. Kavics, ha megnézted a filmet arra megkeresem a címét. A tartalmát leírnám, de lelőném a film poénját.

    VálaszTörlés
  3. Megnéztem. Kemény és mélybe nyúló dolgok. Jó, hogy nem írtál semmi támpontot, én sem olvastam a tartalom után.
    Melyik könyvére gondoltál Luxnak?

    VálaszTörlés
  4. Férfisorsok.20 éve jelent meg,látod akkor annyira megfogott máig megmaradt bennem."A könyvben öt férfi vall sorsáról, melyben meghatározó szerepe van szexuális problémájuknak. A zavar megnyilvánulásai különbözőek, de a beszélgetések során mindegyikükben kibomlik a háttérből az Oedipusz-komplexus. Egyikük meglepő filozófiai-pszichológiai ismeretek birtokában beszél gondjairól, másikuk a megoldás pillanatában is alig érti, hogy valóban megtalálta a gyógyulás kulcsát rejtő megfejtést.
    Közös vonásuk, hogy valamiképpen az anyát keresik partnerükben is, akár azért, mert hiányzott nekik az anyai szeretet, akár azért, mert kisfiú korukban nemiségük fejlődését tévútra terelte egy felnőtt nő.
    Ha meg is találják az ideális „anyát” a partnerben, ez sem javít helyzetükön, mert az évezredes tabut áthágni, a személyiség rejtett ellenállása miatt nem lehet. A szerelmesből ezért nem lehet sosem szerető, hacsak nem sikeres pszichoterápia segítségével. Ötükből négyen válnak a szemünk előtt gyógyult, igazi férfivá." Nagy tudású volt LE. Olvastam nőkről szóló könyvét is, s hogy oldotta fel bennük azokat a gátakat, hogy gyermekük lehessen. Rácsodálkoztam, milyen akadályai is lehetnek annak, hogy valaki nem esik teherbe. Nők, férfiak. A filmet másnap ismét megnéztem, először mnéztem, akkor próbáltam látni is.

    VálaszTörlés
  5. Nem olvastam LE-nak ezt a könyvét, de értem miért ugrott be neked a filmre.
    A film nyitva hagyta a történetet azzal a jelellel, hogy M-nek sikerült T-t az ördögi köréből kigyógyítani.
    Érdekelne, hogy LE könyvében az 5-ből azzal az eggyel mi lett?

    VálaszTörlés
  6. Ó, ezt már nem tudhatjuk meg. Azért ötből négy gyógyult jó arány. Volt egy könyv (csak az a baj sokat olvasok, s nem maradnak meg a címek), ahol a nagypapa molesztálta az unokáját. S ahogy ő próbál ebből kibújni. Félelmetes volt az is.

    VálaszTörlés
  7. Természetesen jó arány. Meg az is természetes, hogy engem pont az az egy érdekel... :)
    Az ugyan nem baj, hogy sokat olvasol. Az inkább, hogy nincs annyi időm olvasni, mint amennyit szeretnék. Na majd, ha nyugdíjas leszek. :)

    VálaszTörlés