Oldalak

2014. május 21., szerda

A sok eső

hozott jót is. Ahogy írtam nekiindultak  a levendulák! S tegnap, végre nem retekszerű retket szedtem a kertben, hanem  friss, húsos, hersegős,  ízes RETKET! Ezt is megértük.

(Fotó majd legközelebb, ha lesz legközelebb, s a csigák is nem fedezik ezt fel maguknak...)

Az eper is kezd érni, igaz az meg elfeküdt. Azért minden nem lehet tökéletes. Viszont a nagy kedvenc, az egyetlen le nem nyírt, a megmenekült lenvirág még mindig megörvendeztet virágaival. Tudtam én miért óvtam, pátyolgattam, harcoltam érte. Ezért.

S tegnap útjára indítottam egy 5literes adag bodzaszörpöt. Szombaton szétmerem, addig érjen csak. A bokrát is a damiltól menekítettem meg. Szigorúan odaálltam mellé fűnyíráskor, idén. Igaz , a tavalyi gyilkosságkor távol voltam.... Csak a szívem szakadt meg, amikor megláttam a fűnyírás eredményét: bodza, lenvirágok, levendulabokor, citromfűtő, amik a legjobban fájtak. Más virág is pusztult, de ők nagyon fájtak.

5 megjegyzés:

  1. Illtatok, ízek. Igazi paradicsomi állapotok. Hiába a májusnál nincsen szebb hónap.

    VálaszTörlés
  2. :) pont, mint boróka :)
    jó olvasni is az ilyen bejegyzéseket
    átüt rajtuk a természet

    VálaszTörlés
  3. Pontosan igy tudom sajnalni a novenyeket en is, meg a targyakat is.
    A csigarol nalam irtam, nem tudom lattad e.Nem neztem vissza miket ajanlottak masok, en cukros elesztos vizet olvastam, amit egy edenyben kell kitenni , vagy ecetes vizet.Nem tudom jo e, de talan erdemes megprobalni.

    VálaszTörlés
  4. * persze utana lehet dagasztani valami csigasultet, ez mar az en verziom:D

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lehet a kerted. Nekem majd hétvégén jut hasonló öröm, addig "csak" az erkélykert marad a maga apró csodáival. Retkem nem igen vált be, de a paradicsom virágot készül nyitni, szobámban meg illatozik a sok leszedett bodzavirág. Készül páromnál a szörp. Csigám nincs, ennyiben jó a hetedik emelet. Adjon még sok örömöt számodra a kerted!

    VálaszTörlés