2016. december 29., csütörtök
A "szavatossági határidőm"
kb. jó óra hosszat tartott, eddig tudtam fent lenni. Most megyek, visszafekszem, mert húz a fejem. Pedig a nap süt ezerrel, kint szinte márciusi a ragyogás. Hiába, ha nem érzem jól magam. Legyen szép napotok!
2016. december 28., szerda
Mobilfotók: úton
2016. december 27., kedd
Karácsonyi üdvözletként érkezett,
Ha már reneszánsz, régi "szerelmem" a gyergyószárhegyi Lázár-kastély volt. Egy időben mindent gyűjtöttem róla, s milyen a sors, mikor erdélyi körutunkon odaértünk, anno, akkor fogyott ki a film a fényképezőgépemből. Azért volt, aki fotózott a csoportban. Az útra igazából miatta (kastély) vállalkoztam...
2016. december 22., csütörtök
2016. december 20., kedd
Ha csak fotókat teszek
Majd jelentkezem.
2016. december 19., hétfő
2016. december 17., szombat
Mézes puszedli
Könnyű és kiadós.
Hozzávalók:
3
tojás sárga, 10 dkg cukor, 1 dl langyos tej, 2 dkg szalalkáli, 20 dkg méz,58
dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, mézes sütemény fűszer ízlés szerint
Máz: 3 tojás fehérje, 21 dkg porcukor, 1 evőkanál
étolaj
Elkészítése:
A
tojás sárgát kikeverjük a porcukorral, a fűszereket hozzáadjuk, majd 1 dl
langyos tejet és a szalalkálit.
20
dkg mézet felforraljuk, s ezt is hozzáadjuk, a végén a lisztet, a
szódabikarbónával elkeverve.
Jól
összegyúrjuk, majd 4 órán át pihentetjük. Ezután 4 evőkanál tejjel lágyítjuk,
kinyújtjuk ½ cm szélesre, szaggatjuk, kisütjük.
A
máz elkészítése: A tojásfehérjét gőz fölött verni kezdjük egy kis citromot vagy
ecetet cseppentve belé, ha már keményedik, a cukrot fokozatosan beleverjük, ha
már majdnem kész, hozzákeverjük az étolajat.
A
vájdlingba beleöntjük a mázt, hozzátesszük a kihűlt korongokat, majd
összerázzuk.
S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be.
S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)