Oldalak

2016. december 29., csütörtök

A "szavatossági határidőm"

kb. jó óra hosszat tartott, eddig tudtam fent lenni. Most megyek, visszafekszem, mert húz a fejem. Pedig a nap süt ezerrel, kint szinte márciusi a ragyogás. Hiába, ha nem érzem jól magam. Legyen szép napotok!

2016. december 28., szerda

Mobilfotók: úton

Örömzenélés


 Bent, ahol annyifelé kell figyelni
 

  


Kint



 





 
 Úton, hazafelé felé
 /


 Fiúk
Az úton, vagy már előtte elkaptam valami nyavalyát. Most fekszem, lázasan, köhögve,  kúrálom magam. Egyetlen az aggodalmam, de az nagy. Hogy a pici népséget is megfertőztem-e?

2016. december 27., kedd

Karácsonyi üdvözletként érkezett,

de tudom másokat is érdekel, megosztom veletek. Festett -és kazettás mennyezetű templom Székelydályán.

Ha már reneszánsz, régi "szerelmem" a gyergyószárhegyi Lázár-kastély volt. Egy időben mindent gyűjtöttem róla, s milyen a sors, mikor erdélyi körutunkon odaértünk, anno, akkor fogyott ki a film a fényképezőgépemből. Azért volt, aki fotózott a csoportban. Az útra igazából miatta (kastély) vállalkoztam...




2016. december 20., kedd

Ha csak fotókat teszek



fel, azt jelenti, hogy életjelet adtam, de én kiütődtem. Így jártam a napokban is. A fotók mellé már nem került szöveg.

Majd jelentkezem.

2016. december 17., szombat

Mézes puszedli




Könnyű és kiadós.

Hozzávalók:
3 tojás sárga, 10 dkg cukor, 1 dl langyos tej, 2 dkg szalalkáli, 20 dkg méz,58 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, mézes sütemény fűszer ízlés szerint
Máz: 3 tojás fehérje, 21 dkg porcukor, 1 evőkanál étolaj

Elkészítése:
A tojás sárgát kikeverjük a porcukorral, a fűszereket hozzáadjuk, majd 1 dl langyos tejet és a szalalkálit.
20 dkg mézet felforraljuk, s ezt is hozzáadjuk, a végén a lisztet, a szódabikarbónával elkeverve.
Jól összegyúrjuk, majd 4 órán át pihentetjük. Ezután 4 evőkanál tejjel lágyítjuk, kinyújtjuk ½ cm szélesre, szaggatjuk, kisütjük.
A máz elkészítése: A tojásfehérjét gőz fölött verni kezdjük egy kis citromot vagy ecetet cseppentve belé, ha már keményedik, a cukrot fokozatosan beleverjük, ha már majdnem kész, hozzákeverjük az étolajat.
A vájdlingba beleöntjük a mázt, hozzátesszük a kihűlt korongokat, majd összerázzuk.

S akkor legyek korrekt is. Elárulom, közben szellőztettem cserébe kaptam egy könnyű és nagy mennyiségű süteményt. Ki-ki döntse el, mit vállal be.