2012. augusztus 20., hétfő
2012. augusztus 15., szerda
Hallgatom a rádiót,
Karády Katalinról beszélgetnek, döbbenetes, hogy mennyi fiatal hallgatja, hisz ők nem is ismerték! - mondja a riportalany. A számot hallgatva nem kell csodálkozni, szívhez szólnak a dalai. S kicsit én is most döbbentem rá a háborús szenvedéseire, s nem csodálom, ha soha nem tért vissza. Kár volt érte. S még egy dala: Szeretlek én. (Nem tudom, szabad volt-e ide linkelnem a számot? Büntetendő?) Viszont annyira ide kellett illesztenem, de annyira. Nagyon szeretem hallgatni.
Én meg várom holnap estére az unokákat, no és Zsebike, s a macskanépek is. Akik két nap távollét után nem győznek nyivákolni. Természetesen etetve voltak... Takarítottam egész délután. Kinyúltam, jön a blogolvasás, pihenésképpen. Aztán folyt. köv., már a takarításban.
2012. augusztus 12., vasárnap
Nora Bayes énekel,
én pedig Ernest Hemingway első feleségéről olvasok.
Állandóan az ő zenéjére táncoltak, kíváncsi voltam ki ő?
Ez már inkább egy táncolós szám!
S egy háborús, ha már oly érintett volt benne az író!
2012. augusztus 10., péntek
Az alma nem esett messze a fájától....
Az élet rendje bejegyzésben az anyát fotóztam hasonló helyzetben. Elkaptam reggel a pillanatot, amikor madarat hozott az anyjuk. Pici Mózsi, a vörös észétvesztve futott hozzá, ilyen futást ettől a kis koszos macskától még nem láttam!!! A fotók eztán készültek...
2012. augusztus 8., szerda
Mai ügyködésem
Vödrös savanyúság
Hozzávalók:
4 liter víz,1 liter
10%-os ecet, 12 dkg só, 40 dkg cukor, 1 dkg szalicil, 3 kávéskanál borkénpor
Elkészítése:
A fentieket összeforraljuk (a borként már csak a forrás után tesszük a lébe), majd hagyjuk kihűlni egy zárható vödörben. Ami érik folyamatosan beletöltjük, megtisztítva: sárgarépa, karfiol (kicsit megfőzve), paprika, gyöngyhagyma, zöldparadicsom, uborka, káposzta nagyobb laskára szelve. A kedvelés szerinti mennyiségben, addig, amíg a lé elbírja. Ezek az ízek összeérnek. Finom. Ha vesztek ki belőle ügyeljetek arra, hogy mindig légmentesen legyen zárva, mert megpenészedik. Kár lenne érte. Sokáig, egy évig is eláll.7
A fotó pedig még Kapolcson készült, Katlan Tóni konyhájában érlelték a kovászos uborkát:
A fentieket összeforraljuk (a borként már csak a forrás után tesszük a lébe), majd hagyjuk kihűlni egy zárható vödörben. Ami érik folyamatosan beletöltjük, megtisztítva: sárgarépa, karfiol (kicsit megfőzve), paprika, gyöngyhagyma, zöldparadicsom, uborka, káposzta nagyobb laskára szelve. A kedvelés szerinti mennyiségben, addig, amíg a lé elbírja. Ezek az ízek összeérnek. Finom. Ha vesztek ki belőle ügyeljetek arra, hogy mindig légmentesen legyen zárva, mert megpenészedik. Kár lenne érte. Sokáig, egy évig is eláll.7
A fotó pedig még Kapolcson készült, Katlan Tóni konyhájában érlelték a kovászos uborkát:
|
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)