Vödrös savanyúság
Hozzávalók:
4 liter víz,1 liter
10%-os ecet, 12 dkg só, 40 dkg cukor, 1 dkg szalicil, 3 kávéskanál borkénpor
Elkészítése:
A fentieket összeforraljuk (a borként már csak a forrás után tesszük a lébe), majd hagyjuk kihűlni egy zárható vödörben. Ami érik folyamatosan beletöltjük, megtisztítva: sárgarépa, karfiol (kicsit megfőzve), paprika, gyöngyhagyma, zöldparadicsom, uborka, káposzta nagyobb laskára szelve. A kedvelés szerinti mennyiségben, addig, amíg a lé elbírja. Ezek az ízek összeérnek. Finom. Ha vesztek ki belőle ügyeljetek arra, hogy mindig légmentesen legyen zárva, mert megpenészedik. Kár lenne érte. Sokáig, egy évig is eláll.7
A fotó pedig még Kapolcson készült, Katlan Tóni konyhájában érlelték a kovászos uborkát:
A fentieket összeforraljuk (a borként már csak a forrás után tesszük a lébe), majd hagyjuk kihűlni egy zárható vödörben. Ami érik folyamatosan beletöltjük, megtisztítva: sárgarépa, karfiol (kicsit megfőzve), paprika, gyöngyhagyma, zöldparadicsom, uborka, káposzta nagyobb laskára szelve. A kedvelés szerinti mennyiségben, addig, amíg a lé elbírja. Ezek az ízek összeérnek. Finom. Ha vesztek ki belőle ügyeljetek arra, hogy mindig légmentesen legyen zárva, mert megpenészedik. Kár lenne érte. Sokáig, egy évig is eláll.7
A fotó pedig még Kapolcson készült, Katlan Tóni konyhájában érlelték a kovászos uborkát:
|
Uuuu ez biztosan nagyon finom.A masik hazban egyszer zoldparadicsombol keszitettem, nem volt joido, meg ido sem, hogy beerjenek.Nagyon jol sikerult:)
VálaszTörlésMost az ilyen kert hianyzik:)de majd megoldodik az is.
Addig csak nyelek egy hatalmasat olvasas kozben:)