Oldalak

2012. augusztus 28., kedd

Szilvalekvárfőzés közben,




melyhez az utolsó lökést Bodzazsuzsa adta meg -  olvas az ember. Mit is olvashat egy macskatartó ember, mint macskáról szóló könyvet.



Szenzációs a humora, ahogy egy macska szemszögéből írja a naplót. S ember megállapítja, semmi új nincs macskáéknál a nap alatt. Legfeljebb az egyiknek ez, a másiknak pedig amaz a specialítása. (A Macska c. folyóiratban is közölnek folytatásokban egy történetet, könyvben is megjelent. Nem jut eszembe a szerző...) Aztán az ember elgondolkodik, megéri-e a sok mérgelődés, a szétdúlt otthon, a megkapart bútor stb.? S végső soron csak arra a következtetésre jut, az a szeretet amit egy gazdát  tartó macskától kap az ember, mégis megéri. Ahogy egy kutyás ismerős fogalmazta meg: az állatok okoznak károkat, de a szeretetükért, a velünk való létükért ezt el kell fogadnunk. Gondoljunk csak Marley-ra!

John Grogan - Marley és Mi

Még egy gondolat a könyvhöz. A szerző gyermekpszichológus, a szakmai kifejezések, helyzetek, némi antropológiai megközelítés, egy kis etológia fűszerezik a könyvét. Megfőtt mellette a szilvalekvár, megyek, s betöltöm az üvegekbe....

S ez már a lekvározás közben villant be, hamar ideírom, ha már megszelíditettük őket...

4 megjegyzés:

  1. Nem olvastam ezt a könyvet, de állatom van, és tudom hogy mit jelent az állatok szeretete amit adnak. Sokat mérgelődök én is a kutyussal, de egy pillanat alatt elmúlik a harag amikor odajön, hízeleg,ragaszkodik.Sokszor szinte bocsánatot kér.
    Ezt csak az tudja, akinek van házi kedvence.
    Meg aki lekvár főzés közben olvas!!!!!!
    Jó egészséget, és jó étvágyat kívánok!
    GGy.

    VálaszTörlés
  2. Ritka jól sikerült lett a lekvár, a könyv adta a türelmet, hogy megüljek mellette! Köszönöm a jókívánságokat!

    VálaszTörlés
  3. már nekem is elő kéne vennem a nagy macskás könyvet:-)
    és valóban, lekvárszilvák vannak a piacon? akkor nekem is már főznöm kell, de gyorsan!

    VálaszTörlés
  4. Isabel, nem tudom, de ebsztercei szilva volt, s nagyon finom lett a lekvár! tényleg finom, s sűrű!

    VálaszTörlés