Oldalak

2017. március 21., kedd

Ki korán kel 2. Madárvadászat


 





 Tengelicék egészen közel engedtek magukhoz. Valószínű emberhez szoktak, a faluban többen etetnek, ezt az állatos boltból tudom. Elmentek, tettem ki még egy kis magot, csipegettek a veteményes kertben, aztán visszajöttek.

Zöldikéék jelenlétét csak sejtettem, most bizonyítást nyert. Amúgy tengelicék elzavartak minden más próbálkozót. Most már elmentek.



8 megjegyzés:

  1. De gyonyoru foto sorozat:)
    Van a kozelunkben egy aruhaz, ahol a kerteszeti reszen ket vereb lakik, bent vannak::)mar tobbszor lattam oket..tegnap kiszurtam, hogy kibontottak egy madaraknak valo zacskot, magokkal tele, onnan csipegettek..annyira tetszett a jelent..probaltam megorokiteni de sajnos elrepultek a zacskorol..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágnes ez a fotózás türelemjáték, s jókor kell valahol is lenni. A mai megjelenésükön én is meglepődtem.

      Törlés
  2. Gyönyörű környezetben élsz. Nem csoda, ha a madarak is szeretnek nálad. Imádtam ezt a fotó sorozatot. Mi is etetjük a madarakat még, de nálunk nincsenek a cinkéken kívül csak verebek. A rigók és gerlék nem járnak az etetőkhöz. Velük gyakran találkozom a kertben. A városi madár a szarka bezzeg mindenütt ott van, de az etető túl kicsi nekik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Györgyi én is csak pár napja látom őket. Rigó inkább bokrok alatt jár, ott szoktam adni neki almát, mazsolát télen. Szarka viszont nincs, ill. nem jár ide.

      Törlés
  3. Micsoda szép fotók... ezért érdemes bújva várni, mikor kattinthat az ember...
    Látszik hogy éled a természet...Ahol az égboltot is fotóztad...hú de szuper...
    szerintem a zöld madár is tengelic, a csőre vastag,és túl nagy, szerintem a zöldike sokkal kisebb ... Zöldikénk van... onnan gondolom...De hogy nálad ilyen sokan legyenek...Nagy öröm...

    VálaszTörlés
  4. Vera, nem tudom. Máskor jött, utánuk, később, nem tudok hasonlítani.

    VálaszTörlés
  5. Vera, zöldike negkérdeztem a MME-től.

    VálaszTörlés
  6. Igen most én is újra néztem...jogos.. mert több féle csőrű zöldike van... nézd meg...nálunk vékonyabb csőrű van...

    VálaszTörlés