Oldalak

2017. március 23., csütörtök

KÉSZEN VAGYUNK

a kerttel,s  én is kész vagyok. Szóval kiszedte az uram a tönköket, az átültetésbe, ültetésbe  is besegített a végén, mert erőm végére értem. S évek után végre felállításra került a rózsakapu. Már csak rózsa kellene hozzá. Itt semmi nem sok, csak öreg vagyok és nem sokat érő. Pár napja már kényszerítettem magam pihenésre, mert a végét járom az erőmnek. Néha sikerült is feküdnöm, néha egyszerűen erőm nem lévén rákényszerültem. Szegény kutyának a sétát csak ígérgetem, nem jön össze.

Ez a kész egy pillanatnyi elfogadható állapotot jelent, lenne még mit finomítani.

 Krókuszok nyílóban, elnyílóban. Én nem tudom ki hogy van vele, ki kapál köztük, én nem mertem megtenni. Lehet, hogy rendezni kellett volna a soraikat, itt csak nőnek, ahogy  anno le-letettem a hagymákat, s pár év alatt gazdagodtak.

 A fűzfa alatt körberaktam a hagymákat, szép lassan egymást váltva nyílnak, s eddig ötféle van köztök: sötétlila, lila, cirmoslila, sárga és fehér. Van ami már elnyílt,s van aminek még a zöldje most bújt ki a földből. Jövőre majd itt is gazdagabban nyílnak majd.

 A jácintok szinte egy nap alatt borultak virágba. 

 A gyöngyvesszőt ősszel metszeni kellett volna, már tudom. Viszont a japán kövérke 3. éve van nálunk, idén virágzik. Ebben a kopár kertben is van azért pár meglepetés, örülni való.

S a napfény, a meleg csalja elő a többi növényt is, itt éppen  fürtös gyöngyikét.


A fehér kökörcsin lila társa is akár már holnap kinyílhat.


S búcsúzóul egy reggeli fotó. A nap kelt, de alatta vastag pára ülte meg a völgyet.

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörködni valóan szépek a virágaid. Sajnálom, hogy nem vagy jól. Mindjárt vége a tavaszi nagy futamnak és kicsit elpihenhetsz. Nekem sem megy könnyen a kerti munka. Na ez most nagyzó volt. :o) Egyáltalán nem megys. Annyira, hogy az orvostól időpontot kellett kérnem, mert kezd mindenem felmondani. Egyre többször gondolok arra, hogy vajon van- e még következő tavasz nekem? Minbdegy is, mert a mostanit kell élvezni!

    VálaszTörlés
  2. Györgyi, a hátsó veteményes rész sehol sincs még, de nem izgat, minden nem megy. Most ez volt a fontos, mert ahogy mondani szoktam a növények lassan nőnek, meg kell adni nekik a lehetőséget. Ilyen rosszul vagy lerobbantan két éve voltam, amikor a lakásomat eladtam, újat vettünk, az volt ilyen kimerült időszak. No, akkor volt 3 nap,hogy lábra sem tudtam állni, ezt próbálom megelőzni. Lesz még jövő tavasz, te is takarékoskodj az erőddel!

    VálaszTörlés
  3. Vigyazz magadra te is Aniko! szerintem meg nem vagy oreg, a tied meg nem az a kor, de persze mindenki annyi, amennyinek erzi magat.Szerintem tavasszal a sok munka es a tavaszi faradtsag egyutt nagyon sok.Engem az oraallitas keszitett ki..de huszonevesen is elaludtam ilyenkor a buszon.
    Pihend ki magad, Anyu mindig azt mondta a munka megvar.

    puszillak es nagy olelest kuldok!

    VálaszTörlés
  4. Én nem tudom, miért csodálkoztok ? Eljárt az idő fölöttünk és kész. Én több napra osztottam be a feladataimat és hiába volt kevesebb, mint tavaly az egy napra jutó, mégis elfáradtam. Meg kell ezzel a (szomorú) ténnyel barátkozni. És azt kívánom mindannyiunknak, még sok sok sok tavaszon át panaszkodjunk egymásnak :-)

    VálaszTörlés