Oldalak

2013. április 10., szerda

Ember tervez, s az időjárás (ismét) végez

Nagy tervekkel jöttem ma a házhoz: az epres kigazolása, egy kis veteményezés. Ehelyett, akkora vihar kerekedett felhőszakadással, mennydörgéssel, hogy az út közepén vagy 5 cm vastagságban hömpölygött a víz. Nesze neked, kertészkedés!

Amúgy is nesze neked, mert

a PET palack palántanevelde nekem nem vált be, vagy ki sem kelt, vagy felnyúlt, amiket átültettem hetek óta abban az állapotban leledznek.

vasárnap a bolhán vettem is mérgemben egy csomó palántát, kínlódik velük a nyavalya. Beleszagoltunk a zacskóba, valami mennyei illat szállt kifelé, már csak egy kis hús hiányzott, hogy azt illatosítsa, fűszerezze.


Most majd helyi levendulákkal próbálkozom, s a tavalyi tapasztalat alapján, hátha...hátha!

A kertünkben csodálatos macskafa terem, nézzétek csak!

S van meseszép tavaszi ablakunk is!


A kertünkben is kopogtat már a tavasz!




S íme a kert alja vihar után!

A veteményest is elintézte, ott kevésbé áll a víz, de rámenni ismét nem lehet. Tehát: a végső vetési rendet este leírhatom, magokat előkészíthetem, s majd jön a hétvége meleggel, derűvel, s sikeres kertészkedéssel! Úgy legyen!

9 megjegyzés:

  1. Valószínűleg egyszerre vetünk el mindent...örülünk,ha rámehetünk a kertre...A macskafád gyönyörű!

    VálaszTörlés
  2. az a macskát termő fádat megirigyeltem:)))))
    és gyönyörűek a képeid (buta vagyok: az a kis lila csalánszerű levelű, ammegmi? mert olyat sokat látok mindefelé most: ehető?

    VálaszTörlés
  3. Az csalán, valaki a blogján tálon mutatta mint saláta alkatrész, de ki? A macskafa macskafa akárhogy is, két "mocskos állat". Kísérnek, jönnek utánam!

    VálaszTörlés
  4. Jaj, nemá ennyi esőt, most megint készülődök putriba metszeni, erre a hét végére megint jó sok esőt ígérnek a meteurológusok. Pedig tényleg nem lehet tovább halogatni. Nekem se nagyon kelnek a palánták, én is valószinűleg a piacról szerzem be a szükséges mennyiséget. Már ha még az idén lehet valamikor palántázni. A kertem alján valószinűleg jó ideig csak rocsóval fogok közlekedni:-(

    VálaszTörlés
  5. Imádtam a képeiden keresztül is érződő bolond szerelmetes áprilist.
    A macskák mindig tudják mi a jó. Firnyákos állatok. Tuti, hogy ott ahol ültek nem volt víz és melegen sütött a nap.
    Tanulhatnánk tőlük!
    A kényelmes élet szeretetetét.

    VálaszTörlés
  6. Boróka, mélységesen egyetértünk. Tudod Putrinka én még most tanulom a palántázást, nekem dupla kudarc. Lesz majd még jobb is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ááá, nem kudarc az, hanem tanulási folyamat:-)A petpalackos nekem is gyorsan kikelt, 10 centisre nyúlt, aztán kitettem az ablakba, ott 2 hétig semmit nem csinált, most látom, hogy vastagszik a szára és hozza az újabb leveleket (meg penészes a földje. Jövő héten átültetem.

      Törlés
  7. Én ma megyek a kertbe először a műtétem óta, előre rettegek, hogy mi vár... :( A palánták miatt ne aggódj, idén én is veszek paradicsomot, paprikát, abszolút nem volt kapacitásom a palántákkal foglalkozni. Egyedül a tököket fogom elültetni magról, az tavaly is jól működött, próbáld meg te is. Én cukkinit és patiszont ültettem és jó sikerült mindkettő. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kabakosokat én sem szoktam palántának nevelni. Bele a földbe és kész. Mindig van termés.

      Törlés