Oldalak

2018. május 12., szombat

Mancokának ajánlva



Ma reggel ahogy kijöttem a szobából egyszerűen megfojtott az amit láttam. A kert, úgy ahogy a jégeső szétszaggatta, takarítani kellene, tele meztelen csigával. Lehet, hogy irtó szert kellene vásárolni, de az állatvilág miatt nem akartam. Nem elég, hogy a vihar széttépte a nyári orgonát, ott lakmároztak rajta, többen...

Az épületről nem beszélnék, nem voltunk tegnap itthon, stb. S akkor neki állok fotókat rendezgetni, s feltölteni. S rájöttem a szétdurranó fejemnek ez kellett, az erdő, a napfény, a virágok, a "rodik". Abban a csodában volt részünk látogatásunkkor a Jeli Arborétumban, hogy eső után voltunk, s még  a cseppek ott voltak a virágokon. Nem csak a rhododendronok szépsége, engem a tálalás, az erdő -ami még jobbára bontakozott- is megfogott. Amúgy is az erdő a  SZERELMEM.

Most ennyit, majd folytatom, vár a ganézás. Bocs, de ennél hangulatfestőbb szót erre nem tudok. .

 


















 
 


 



 
 


11 megjegyzés:

  1. Én drasztikus,de eredményes és gusztustalan módon írtom a meztelencsigákat. Veszek több zacskó legolcsóbb házisót és azzal leszórom őket. Másnap undorodva fellapátolom és kidobom.Mivel hímnősek, szaporodnak nagyon. A só nem árt senkinek,csak nekik.

    VálaszTörlés
  2. Igen ám, de amikor a hunyorod és a napfényvirágod tele van velük, akkor azokat onnan le kell szedni reggelente, kézzel, s úgy nekik az áldást. A sóáldást. Növényen nem tudod sózni, ez így jó macerás reggelente.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig írtad,hogy a növényeiden vannak ezek a dögök. Én még sosem láttam meztelen csigát növényen,"csak" házit.Akkor az úgy elég dúrva. Sőt, muszáj kesztyűben leszedni őket,mert valami éktelen ragacsosak.Pfúj!

      Törlés
  3. Ezek a rododendronok valami csodásak! Ennyi szín! És igen, a környezet is tesz hozzá.

    Sajnálom, amit átéltetek az időjárás miatt. Minket a jég elkerült, itt csak zivatar volt.
    Kolléganőm mesélte, hogy mindennapi programja a reggeli órákban a csigaszedés. Nagyon elszaporodtak. Elkeserítő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Este is volt ma már nagy gyűjtés és sózás, nem egy buli, mit mondjak?

      Törlés
  4. Gyönyörűek a rhododentronok, ismerősek, hiszen alig egy hete jártunk mi is ott. Csiga-ügy: Mikor mi felszámoltuk a baromfiudvart, azt követő évben rettenetes sok csiga lett. Már hánytam a látványuktól, annyira undorodtam tőlük. Mondtam a férjemnek, hogy futókacsákból szerezzünk be egy párt, mert ezt nem lehet tovább bírni. Na, azóta nincsenek csigák. Nagy-nagy ritkán, mikor egy-egy nagyobb fadarabot vagy követ arrébb teszünk, akkor előkerül egy-egy. De azt ott abban a minutumban megsemmisítem!

    VálaszTörlés
  5. Annamarie és a növényeket mennyire járják át a kacsák? S mit szólnak hozzájuk a kutyák?

    VálaszTörlés
  6. Anikó, te egy tündér vagy! Nagyon szépen köszönöm! Milyen jó így ébredni! Ez meg fogja határozni az egész napomat!
    Ez az arborétum egy csoda! Hálás vagyok neked, hogy az idén is végig sétálhattam veled, legalább képek formájában. Nagyon jó volt nézegetni a sok szép fotót, és közben járt az agyam, hogy milyet szeretnék még beszerezni. Az utolsó képen lévőt nagyon-nagyon!
    A csigákkal mi is küzdünk minden évben, de én már nem is reménykedem, mert mindkét oldalunkon elhanyagolt kert van, onnan van utánpótlás! Vannak virágok, amiket nem is tudok ültetni, mert ahogy kibújik, rögtön meg is dézsmálják.
    A vihar utáni kert látványa még fotókon is borzalmas. Nálunk rettentő szárazság van, de talán inkább ezt viselem el jobban. Sok erőt nektek a rendrakáshoz!

    VálaszTörlés
  7. Tudom, hogy szereted őket, ezért is fotóztam ilyen "alaposan". Ahogy írod, én egyévest vetni nem tudok, esetleg nagyobb palántÁkat kitenni. Az esti gyűjtés után ma reggel csak párat találtam.

    VálaszTörlés
  8. a ganézásban - minden fajtájában - az a jó, hogy egyszer vége van és lehet örülni a szép tisztaságnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A végén az lett, de akkor úgy éreztem, hogy maga alá temet, minden. Minden.

      Törlés