Oldalak

2018. május 14., hétfő

Kert, május (elmaradt bejegyzések helyett)


 Zsebi invitál a kertbe minden kedves idelátogatót. Hosszú a sok kép, elmaradtak bejegyzések, s nekem ezek fontosak, hogy a blogban megörökítsem a május eleji (jégeső előtti) állapotokat, vagy inkább csodákat. Tegnap vendégeink voltak, meglepődve csodálkoztak rá a kertre, a viharvertre, de ezek szerint még így is mutatja magát. Lassan kezd kibontakozni, az idei tavasz sok növény erősödését hozta, s vitte el. Azért vannak már csodáim, s látom értelmét a nem kevés munkának. Tartsatok velem.

  





 A kései tulipánok...

 


 Lufivirágok, szerelmeim.

Kicsike menyasszony. Madárbirs.(?)


 A naspolya, a gyümölcsös részről, de ő a nagy kedvenc, Idén ennyi virágban, mi lesz velem maradt-e gyümölcs a vihar után? Kérdések.

 Azt hiszem illatos zsálya az a hatalmas levelű. Nos, ő elszabadult. Megkopaszítottam, hogy ne nyomja agyon a varázsmogyorót, még jobban erőre kapott. A virágzását várom, aztán utat kap a varázsmogyoró.




 A másik szerelmem, az illatos fűszercserje.
 



  

  

 
 Loncék, ez utóbbi nagy-nagy kedvenc. Mennyit kerestem a neten, s végül bementem a városban az első (nagy) virágkereskedésbe, s íme ott volt Ő!

 
 Gólyaorr, idén virágzik először tán 3. év óta, viszont a fűből szedtem ki vadakat. Úgy elszaporodtak, fél méteresek szinte, éppen a vihar előtt végeztem köztük nagy ritkítást, azért ennyire nem kellett volna elbízni magukat!


 



Ők ketten is idén bontakoznak ilyen gazdagon először. Szegény illatos orgona párszor átültettetett, már végleges helyén hálálja a biztonságot.



 Erre a labdarózsára nagyon vágytam, ő is volt a kertben többfelé. A korallberkenye elődje tavaly kifagyott, ő új, óvtam, udvarolok neki, meg is hálálta, csak jött a jég... No, de nem adjuk fel!



A jövő, most kezdenek nyílni a rózsák, és az íriszek, és a....

Most látom, hogy pár kedvenc lemaradt. Folyt. köv.

9 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a kerted! Jó volt végigsétálni rajta a képek segítségével. Látom, a loncok neked is nagy kedvenceid.

    VálaszTörlés
  2. Az, hogy a virágok, bokrok mesések, természetes. Ami engem elvarázsolt most (is) a fények, árnyak a kertedben. Elhiszem, hogy minden négyzetméterét szereted. Én is szeretném :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azok a kedves fotók, a többi dokumentum, hogy valahol meglegyen.

      Törlés
  3. Gyönyörű mind. Ilyen illatos fűszercserjét be kell szereznem, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Tami megláttam, szerelem volt. Kétféle van, mások, az egyik virágjának illata muskotályos. Én inkább a virágzata miatt kedvelem.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű! Látszik a sok belefektetett munka, a tervezés, a gondolkodás, a gondoskodás.

    VálaszTörlés
  6. Ebből a sorozatból nekem most a kis törpe-orgona tetszik a legjobban - vélhetőleg azért, mert régóta ácsingózom utána - de egyszerűen már nincs hely a cseppnyii kertemben. Akármilyen kicsi bokor, nem tudom hová tenni. Néha annyira, de annyira szeretnék egy kicsi nagyobb kertet !
    de hát....

    VálaszTörlés
  7. gyönyörűek, sajnos én csak néhány növény nevét tudom megjegyezni, ehhez kerttulajdonosnak kell lenni. A lányom most kezdi ezt művelni, kicsiben ugyan, de szépen gyarapodik. Remélem, legközelebb kiviszem a fotógépemet és fényképezhetek nála, akkor be tudom mutatni majd én is a blogomban.

    VálaszTörlés