Oldalak

2018. április 18., szerda

Tulipános hírmondó

  

 

  Ez a rész innen és onnan fotózva. Nyílni kezdenek itt is a tulipánok. Még reggel fotóztam, azóta már teljes pompájukban, mint egy korona mutatták meg magukat.

 A tűztövist elkapta a párnapos utolsó fagy, kicsit igazítani kellett rajta. Pedig ősszel olyan csodálatos volt.


  Bordók, ha egymásra találnak. Nem szabályos a kertépítés, sok a növények közt a füves rész, nehezen nyírható. Mindig amire erő van, azt alakítgatom. Tudom, tudom, már tudom az egészet (fel)ásni kellett volna, úgy beültetni, no arra főleg nem volt erő. Ez egy ilyen alternatív kert lesz.

Itt voltak a tuják. Nagyon próbálom beültetni, összeültetni. Kerültek ide gólyaorrok. Kerti, vad és nemesített. A vadak rendkívüli módon feltalálták magukat. S egy év után a tatárvirág is...


 

 Szerencsétlen Abelia új helyre került. Itt zsálya volt, de felturbózva, nőtt, mint a bolondgomba, mintha rákosan burjánzana. Kivettem, átástam a helyére. Ha már olyan nagyon beindít az a hely. Vajon őt is?

És ugyanezen zsálya máshol, más méretben. Ezért nem értetem mi történt vele?



Az utolsó örökölt bőrlevelet a kaszáló emberünk vágta le évekkel ezelőtt. Tavaly sikerült venni helyettük. Úgy látom szeretnek itt. Annyira vágytam rájuk.

A halódó hunyort új helyre tettem. Sajnos később, az előbb olvastam Bálint gazda hírlevelét, a pajorokról. Szedtem le a gyökerekről nedves, szétvágott valakiket. Ők lehettek, azt hittem meztelen csigák. Lehet, hogy ők voltak a satnyulás okai?

Zsebi művek, két kokárda kikaparva, meghalódva, szegénnyel veszekedek eleget...

Viszont így a fotókat elnézve látom értelmét a sok munkának. Mert nap mint nap megy a küzdelem, ami tavaly nem volt, vagy  idén új gazfajok törtek elő vagy az időjárás bolondította meg őket. Tavaly a sok átültetés ellenére kezelhetőbb volt. Vagy...

6 megjegyzés:

  1. Ez a kert így szép ahogy van! Rengeteg munkával jár, de dupla öröm is.
    Zsebi azért nagy segítség! Anno a mi kutyusunk a Néró szőlőt ásta ki mindig, a többit békén hagyta.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is így szép,ahogy van! Én képtelen vagyok rendszeres kertépítésre. Ültetek ide,ültetek oda. És muszáj is,mert ha a virág, bokor nem szeret vaéahol,akkor új helyet kell neki keresni.:) Régesrégen olvastam,hogy egy kert sosincsen kész,mindig átalakításra szorul és ez így van jól. Sajnos nem tudom ki írta. Azta megnyugodtam.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt megfigyeltem, ha gyakorlatilag ugyanazok a növények sem egyforma, mert más az időjárás, nőnek, bővülnek, stb. S ahogy írod emiatt is átülteti az ember, meg ha valami kikerül a helyét betölti, stb.

      Törlés
  3. Ja! Ezt a gyönyörű csapatot csak nem ti fotóztátok????????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én fotóztam, hatalmas szerencsénk volt. Egy másik helyen említették, hogy láthatunk szarvasokat, de oda még jutottunk el.

      Törlés
  4. Ne állíts magad elé elérhetetlen célokat ! Jó nagy kerted van, amit sikerül rendben tartanod, annak örülj, amit idén nem sikerült, az majd jövőre, vagy nyáron, vagy ősszel esetleg sorra kerülhet. Én a tiédhez hasonló kicsit "össze-vissza" kertet szeretem, az én picurkám is ilyen, elképesztő mi mindent beleszorítottam ebbe a pár m2-be. Szóval szeresd a kertedet úgy ahogy van ! Mert szép !
    Persze vágyaid lehetnek, de nem baj, ha egyik-másik nem valósul meg.

    VálaszTörlés