Oldalak

2018. március 16., péntek

Tavaszváró

címlapfotót tettem fel, csak azért is. Esik. Esik. Esik.  Tegnap már fájdalomcsillapítóval Béres Antifronttal próbáltam a napot túlélni. Nézegettem a tavalyi fotókat, mennyivel előbbre volt a természet, de a 2015-ösökön is.

Macskákat kitelepítettük, aztán vissza, mert teljesen megzavarodtak. Meg jön a fagy, ezek itt bent teleltek. Öregasszonynak almot kellett berakni(visszarakni), mert ide-odavizelt. Azóta rend van. Miért tette ezt? Tudtommal soha nem volt szobamacska, s csak a sérülése idejére akartuk ezt meglépni. Közben valamelyik délután a másik szomszédasszonyban ordított és zokogott valami alkohol, hogy a macskák a kertjébe piszkítanak. (Ami sajnos igaz is lehet, de ki tud egy macskának parancsolni, a szomszédba piszkítás ügyében?) Megcsináltuk a kért elszigetelést. Aztán a macskák, mint akik dolgukat jól végezték átmentek a kerítés alatt... Mindegy, a kérés teljesítve lett. Sajnálom szegényt, idősebb nálunk, a férje csak használja a termést (értsd bor), de tenni nem tesz érte, eladni nem engedi a hegyet. Az unokák nála lábadoznak, hegy, nagy kert, amit művel túllép rajta.




 A kertek alatt jártam.


4 megjegyzés:

  1. Macskának kerítés?!!Tényleg ihatott valamit...vagy falusi létére nem tudja,hogy macskának nincs kerítés?
    Az egyik szomszédomnak sok macskája volt(szereti őket,de sajnos megfogyatkoztak),na meg kertje is.Csináltak egy keretet lécből,arra dróthálót feszítettek és ráfektették a veteményre (ágyásra),amíg nem kelt ki.Ötletes és amint már kinőtt a növény,nem jártak rá kaparni.A friss föld a csali nekik.
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ivott is, ki is borult, meg a virágoskert földje is puha, így odaszoktak, az Öregasszony évek óta.Jó az ötlet!!!

      Törlés
  2. Milyen szép a kertek alja! Sajnálom,hogy ennyire megvisel az idő téged! Együttérzek! Nekem más bajaim vannak.:)

    VálaszTörlés