Oldalak

2018. március 11., vasárnap

Robbanás

 Felrobbant a természet, bomlanak a levélrügyek, nyílnak a krókuszok, hátul a kert sárgállik a martilaputól. A hunyor is megtalálta a helyét. Én meg fogtam magam, s csupaszra vágtam a felnyúlt levendulákat. Kíváncsian várom az eredményt. Azért a kert vizes, ami szárazon elérhető ott próbáltam metszeni.





 




Segítsetek, aki ért hozzá! Ha mikrózni próbálok a környezetet veszi, nem amit szeretnék. Mit rontok el vagy a gép hibája? Nem értem, régen nem volt ilyen. Köszönöm.


6 megjegyzés:

  1. a zoomolást érted mikrózáson?

    VálaszTörlés
  2. Amikor közeli fotó készítenék, de nem azt fotózza amit szeretnék, hanem a környezetet. A zoomolás sem megy, hülye egy gép. Rossz vétel volt, első perctől fogva. Az Olympos jobb volt, használhatóbb, nekem. Azt hiszem maga a gép nem volt rendben. Vagy bennem a hiba?

    VálaszTörlés
  3. Ne zoomolj nagyon rá, inkább picit messzebbről fotózd pld. a rügyet és utána szerkesztéssel, vágással tökéletesen előtérbe hozható az, amit nagyon közelről szerettél volna fotózni. Én is sokszor rontom el a zoomolással, aztán rájöttem, úgy sokkal jobb, ahogy Neked is leírtam.

    Nekem még csak a sárga krókuszaim vannak kint, meg a törpe irisek, hunyor is virágzik, de nagyon rozzant lett a hó alatt...

    VálaszTörlés
  4. Tudjátok mihez képest nem volt olcsó a fényképezőgép annak idején, de soha nem volt tökéletes. Javítva is volt, azóta bizonyos szempontból nem tökéletes. Viszont bosszantó. Kipróbálom majd.

    VálaszTörlés
  5. Na, ez nekem se megy! Mindig másra fókuszál, homályos.... feladtam. Nekem is jobb volt a régi gépem, pedig ugyanaz a márka, mert ehhez ragaszkodtam.
    Micsoda színek! Nálunk a martilapunak még nyoma sincs.
    Mi lesz velünk ezután, ha beköszönt a jó idő? Nem tudunk majd megálljt parancsolni magunknak, aztán meg nyögünk, nyomjuk az ágyat.... Bárcsak ott tartanánk már, hogy a napozóágyban pihenjük ki a fáradalmakat!

    VálaszTörlés
  6. Orsi tanácsát tartom jónak, én is így csinálom, nem zoom-olok és kivágom amit közelebbről akarok megmutatni.

    VálaszTörlés