Oldalak

2018. március 5., hétfő

Ő mi lehet?

Kinézek a szobaablakon, ott gubbaszt a kerítésen. Nekem ismeretlen. Következő helye, a második szomszéd fája. Kb. kétökölnyi nagyságú, a csőre hegyes. Távolról fotóztam.




6 megjegyzés:

  1. fenyőrigónak nézem, annak van ilyen tolla.

    A fenyőrigóról jutott eszembe, jó pár évvel ezelőtt igazi dráma volt a kertünkben, pont figyeltem a madarakat az ablakból, fél méteres hó volt és egy ragadozó madár itt csapott le egy fenyőrigóra, az etető környékén. Itt kezdte el széttépni is, de aztán megzavarta valami és elrepült az áldozatával. Csupa toll és vér volt a hó teteje.

    VálaszTörlés
  2. Akkor mitől ilyen kövér? Felpuffadt, amúgy igazad lehet, én nem ismertem. A meggyvágót sem. Szegény, csak ül és gubbaszt, ahol csak látom. Mózsi, ha megjönne, csoda lenne. Annyira sajnálom, az árnyékom volt.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem csak fázott, egyszer valami olyasmit olvastam, hogy ilyenkor felborzolják a tollukat, nem tudom mit/hogy segít rajtuk, de a verebeket is láttam már borzosan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, fázhatott, ma "rendes madár lett belőle, ismét jött a kerítésre szőlőt, vadszőlőt eszegetett. Csak kicsit tépett volta emlékeztettet tegnapi formájára. Pedig tettem ki reggel almát is a madaraknak.

      Törlés
  4. Nekem őszapónak tűnik, de sajnos nem látom rendesen.

    VálaszTörlés