Oldalak

2018. március 12., hétfő

Miért mindig a szeretett megy el?



Az Öregasszony idehozta a házunkhoz a famíliát: Okulát, a foltost, Kormost, a feketét, Bársonyt, a csodaszépet, de visszafogottat és Mózsit, aki már akkor külön utakon járt, s egyéniség volt. Amikor ketten maradtak Bársonnyal (mert befogni, s elvinni sehogy sem engedte magát), s anyjukkal - jött el főként az ő ideje.


 Ott volt mindenhol, ahol csak ott lehetett. Étkezéseknél a fő kolduló, olvasáskor ölbe macska, a billentyűzetek kiváló ismerője volt. Nem kerülhette el a kerítések használatát sem, életkorhoz és mérethez szabva.

Beköltözött a szobába, s hozta magával Cicót és Bársonyt, a kezdeményezés jogát viszont nem vehetjük el tőle. Aludt, (s veszekedett érte, ha kellett) a fotelben, a kanapén, a konyhai székeken, a macskahordozóban, s dobozokban.


Ha a kert bármely részén jártam árnyékom volt. Hogy vette észre, hogy arra járok? Nem tudom, de pillanatokon belül bárhonnan előkerült. S követett.


Ő volt Lájbi cukkolója, a  házba az első belépő, a macskaajtón keresztül. (Bal alsó sarok.) Semmi nem történhetett a felügyelete nélkül. Se kint, se bent.


S ő lett Cirnyó úrfi nagy barátja, tán tudta ő a második szívünknek kedves.


S a hely, ahol az autó elütötte. Mikor? Nem tudni. Ma reggel egyet gondolva nekiindultam az emelkedőnek, ki tudja? Hátha? (Csak azt nem értem, de ki érti a macskalelket, akkora kiterjedt terület van mögöttünk, házak is, macskák is, ahogy nagyanyám mondaná mi az anyám v....t keresett ott? Arra? Elnézést a vulgáris kifejezésért, nem jutott szebb eszembe.)

 

Érdeklődtem az arra lakóktól, akkor mondta valaki van ott egy vörös macska. Megnéztem. Ő volt. Kedves Mózsi, mindig sok szeretettel fogjuk emlegetni életrevaló, kedves egyéniségedet.


16 megjegyzés:

  1. ohh, de sajnálom :(((( gyönyörűséges cica volt. Eddig is, de ezután meg főleg eszembe fog jutni az utcabeli simogatós vörös cicáról.

    VálaszTörlés
  2. jaj szegénydrágám (eltemetted?)

    VálaszTörlés
  3. Szépen elbúcsúztattad! Sajnálom!
    Tudom hogy mit érzel, mert mi tavaly jártunk így a kis kedvencünkkel. Őt is egy autó ütötte el. Mi sem értettük, hogy mit akart a forgalmas utca túloldalán csinálni....

    VálaszTörlés
  4. JJJaj de sajnálom...Tudom mit érzel... Biztos voltam, irtam is , hogy bizonyára bezárták valahol.. Viszi őket az ösztönük és nem néznek ilyenkor semmit...Szépen elbúcsúztattad!!!Szívedbe tovább él...

    VálaszTörlés
  5. A lelke örökre veled marad. A macskák a lelkükben hűségesek. sose felejtjük el őket. A képeit pedig léte lenyomataként itt hagyta nektek. Bármikor veled lehet általuk. Részvétem.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szavaitokat, együtt érzéstek. Nehéz volt a tegnapi nap, ha egy macska akkor is, olyan életrevaló volt, de annyira. A sérülése alapján inkább elsodorta az autó, jó lenne tudni mikor történt, hóban, akkor volt a legnagyobb, később. Már mindegy is. Eltemettük, gyújtottam neki macskamécsest, van az is a kert végén. Miskáé volt. Most kettejükért ég.

    VálaszTörlés
  7. Minden veszteség fáj. Az érző szívűeknek egy cica elvesztése is. De minden fájdalom idővel halványul. Ha van az elvesztett helyett másik, könnyebb a vigasztalódás. De az ember az ilyesmit teljesen elfelejteni sosem tudja. Meghalni is lehet szépen és rútul. Kinek mi rendeltetett.Minden elütött állatot (embert) sajnálok - mert - szerintem - korábban mentek el, mint kellett volna.
    Bár, ki tudja...lehet, hogy ez volt eleve elrendelve....s ki tudja, hogy miért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyéniség volt, az ember látta, ezért nagy a veszteség. A Mózsikkal nincs szerencsénk.

      Törlés
  8. Jaj istenem. Nekem kettő cicám is van de nem tudom mi lenne he ezt át kellene élnem ... részvétem

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, eddig vesztek el cicáink, ki tudja hova lettek? Új gazdához vagy elpusztultak. Ő az első, akinél bizonyosságot nyert a halál. Egyet, akit szerettem egy év múlva felfedeztem valahol, ha ó volt, mert nem láttam, csak összeraktunk időpontokat, amikor sebesült cica odakerült. S hallottam róla, hogy is néz ki, s nem örültek volna ha elhozom. Viszont amikor meggyógyult sem jött haza.

      Törlés
  9. Istenem, gyönyörű macska volt...Én is tudom, hogy milyen az, amikor elveszíted a kedvenc kisállatodat. Nehéz, és fáj, de hidd el, hogy előbb-utóbb magától is el fog múlni a fájdalom...az idő gyógyír a vérző sebekre. Nyugodtan gyászold meg, de eközben mindenképpen gondolj arra, hogy ő mindig ott lesz veled...a szívedben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szépen írtad.Maradtak cicák,de Ő volt A MÓZSI! Egyéniség, intézkedős, feltalálta magát, stb. nehéz az ilyent elereszteni, a személyiségét.

      Törlés
  10. Átérzem a fájdalmad, nagyon sajnálom... nem is tudok többet írni.

    VálaszTörlés