Oldalak

2018. március 7., szerda

Gyűlölet

Munkahelyemen volt egy ember, aki markában tartott (információkkal, fizetés/jutalmazás, aki közelebb van a tűzhöz... lehetőségekkel) egy maroknyi embert. Fröcsögött körülöttük a gyűlölet. Volt persze célszemély vagy célszemélyek. Amikor igazgatóválasztásra került a sor, ez a viselkedés annyira fokozódott, hogy önmaga ellen fordult, s az ellenség nyerte el a pozíciót. Csodálkoztak. Nem értették. Rossz volt mindenki.

Miért is írtam le mindezt?

17 megjegyzés:

  1. Talán, mert napi rutinná vált ez a hangulat és viselkedés körülöttünk.

    VálaszTörlés
  2. Bárcsak a volt munkahelyemen is visszájára fordulna! Néha hallok híreket és még mindig sorban mondanak fel az emberek....Hálás vagyok,hogy eljöhettem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod Mónika,az a baj,aki ezt gerjeszti annyira elfoglalt önmagával el sem gondolkodik miért teszik ezt. Tapasztaltam, s az volt az érdekes, hogy a neki "le nem fekvő" jó emberek és szakemberek mentek így el.

      Törlés
  3. nekem is volt egy ellenségem, a volt főnököm, mindenkit terrorizált, csicskáztatott, undorítóan beszélt, viselkedett, egyre többet gondolt magáról. és mit ad isten: kirúgták! És pont az én kis panaszom volt állítólag az utolsó csepp (inkább ürügy). van ilyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk megkapta a meg nem választással a figyelmeztetést, de nem értette meg, mások voltak a hibásak. Pedig sokan kívánták neki,azt amit ellenük tett, csak azt kapja vissza. Nem többet.Viszont a jelenség, hogy túlgerjesztette magát, s ellentétébe fordult az megfigyelhető volt. Akkoriban olvastam erről, ezért maradt meg bennem ennyire.

      Törlés
  4. A Kórus című filmet én is láttam. Nagyon jó!
    Amit most írtál sajnos nem értem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha jól értelmezem, akkor ez nagyon "aktuális". A munkahelyet helyettesítsd egy másik szóval.

      Törlés
    2. tipikus passzív agresszív poszt, de nem gondolom, hogy az a válasz,arra kérdésre, hogy miért is írtad le, mert akkor azt gondolná még valaki, hogy azért írtad, mert örülsz, ha az általad gyűlölt személyt bántják...
      de persze nem ez , mert te ilyet nem tennél
      sok boldogságot, szép napot

      Törlés
    3. Katalin, azt amit nap mint nap hallok egyszerűen visszahozta nálam, azt amit a munkahelyen tapasztaltam. S a rádióból sugárzó acsarkodást nagyon nehezen viselem. Ennyi.

      Törlés
    4. nem hallottam a rádiót, de egyetértek veled, (és nem csak rádióra, tv.re is gondolok, főleg most a választások előtt
      nagyon nehéz
      mindenkinek nehéz

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Igen, Bea, már Bartók rádiót sem tudsz hallgatni, abba is belemocskolnak.

      Törlés
  6. Az van, hogy kérd magad az ortopédián vagy a körzetinél gyógytornára. Amit ott megtanulsz azt csinálni kell. Részeit , ami jól esik. Jobban leszel! Biztos tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, az én dolgaim speciálisak. Azt nem értem a tornagyakorlatokat régóta csinálom, legfeljebb időnként leállok vele. A esetben semmi bajom, B esetben berobban a szervezetem tőle. Csak a miért-re nem jöttem még rá eddig. Most túlerőltetés sem volt, mint tavaly a tujahordással. Tegnap a front ütött ki,egyértelmű, alig tudtam hazamenni délután.

      Törlés
  7. Értem! Így legyen, mert tele van már a cipellőm vele!

    VálaszTörlés
  8. Most csak ennyit írtam hozzá(tok), elnézést, majd jövök.

    VálaszTörlés