Oldalak

2018. január 17., szerda

Már megint házak,

amelyekre a figyelmemet a Lakjunk jól! blog
bloggere, Andrea hívta fel.  Amit a sorozatról tudni érdemes ő leírta. Amit hozzátennék az első adást megnézve:

 https://www.youtube.com/watch?v=i8flxf8GhjM

hogy az utolsó ház lakói szemlátomást nem fiatalok. Kockáztatni merek tán nem is hetvenesek. S mégis belevágtak, s micsoda új megközelítésű épületet, épületegyüttest hoztak létre, nem beszélve a belső és külső környezetéről.

Azt azért ideírom, hogy többet nem tudok róluk, nem beszélvén a nyelvet csak néztem a sorozat első részét. Érdekes volt nézni az építtetőket, az épületeket, s tájat, majd azt a környezetet amit a ház körül kialakítottak. Az előző ház divatos, fiatal, csupa bűbáj háziasszonyához képest egész más megjelenésűek. S, hogy a külsőségre mennyire ne adjunk ők bizonyították számomra. Csodálom őket a vállalásukért.

A többi ház is érdekes, tartogat meglepetéseket, számomra az elgondolkodást ők jelentették.

12 megjegyzés:

  1. A tévét ritkán kapcsolom be, de ha ez a műsor megy akkor azt megszoktam nézni. Elképesztő gyönyörűségeket lehet látni egy egy részben, annyira szeretem és olyan sokszor álmodozom én is valami hasonlóról. :)

    VálaszTörlés
  2. Ha lenne az embernek mersze, ereje ahhoz, hogy EGY ÉLET vackait kidobálja, nem lenne nehéz ilyesmiben lakni. De csak gyűjtögettünk, gyűjtögettem - most aztán meg már sose lesz ilyen házam.
    Más világ volt - más világ van - és más(-)világ(?) lesz.

    VálaszTörlés
  3. hát a nővérem meg egy-két rokonom azt mondta volna azokra a lakásbelsőkre, hogy "itt semmi nincs" (na én meg náluk nem szeretnék lakni). A feng-shui szerint sem kell semmi dísz a lakásba, de itt némely ebédlőben volt pár szál virág. A legtöbb nekem semmit nem mondott, élettelen méregdrága bútorok, a hálóban a rózsaszín franciaágy aranyos. Nálam itt most a kicsi lakásban sajnos megint van pár fölösleg, de nem az enyémek. Ha lesz valaha Siófokon lakásom, na, az fog kb. úgy kinézni. Egészen addig, amíg a drága jó nővérem és a barátnői nem fognak "megsajnálni" - hogy semmim nincs - és nem hurcolnak oda mindenféle kacatot.

    VálaszTörlés
  4. A minimál berendezés nekem sem tetszik, de az utolsó házé tetszett, nem vettem őket egyenként. Ami számomra érdekes volt maguk a házak, ahogy a tájba illeszkedtek(már amelyik) és a kertjeik.Azért anyagilag ez egy más világ, mint a mienké.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem ezt a sorozatot (is) nézni! Újabban már csak hasonlókért (El a ködös Albionból, Vásároljunk szigetet, Élet a Karib-szigeteken,Álljon meg egy kertért....) kapcsolom be én is a tévét, meg amióta a gyerekektől kaptunk egy kis ügyes kütyüt, a youtubet nézem rajta. Lassan már képtelen vagyok egy híradót megnézni..... Maradnak az ismeretterjesztők, mert jobb nem tudni arról, hogy mi folyik ma a világban!

    VálaszTörlés
  6. Szívemből írtad, én is így ezért hagytam el a tv-t évekkel ezelőtt, ma már nincs is.

    VálaszTörlés
  7. Haha, nemsokára nekem sem lesz, még ha bagóért is megy el, már meg van licitálva öt rongyért. Akkor legalább beüzemelem végre a laptopot, mert így lusta vagyok, hogy itt ez a régi nagy gép is. Holdgyöngy, nekem a te lakásod tetszik nagyon, meleg, tele van értékes gyönyörű népi tárgyakkal. Bár csak a részleteket fotóztad (ez érthető), nyilván a tárgyak illeszkednek az egészhez is. Valamikor (40 éve) nekem nagyon tetszettek az antik tárgyak, de mielőtt még az elsőt megvettem volna, rájöttem, hogy nem illene a többi közé, kár lenne érte a sok pénzt kiadni. Persze azért a régi és a modern lehet összhangban, láttam is ilyet.

    VálaszTörlés
  8. Igazából vágyom már arra,hogy kevesebb cucc vegyen körül, de még nem sikerült megvalósítanom.:)

    VálaszTörlés
  9. Nekem kellenek a tárgyak, körülölelnek. Mamka, el nem tudnálak üres házban képzelni, főleg egy minimálban. Isabel, pedig vannak akik nagyon vegyítik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. persze hogy vegyítik, általában vegyítik. Nagyon kevesen figyelnek oda az összhangra, sokszor muszájból is. (Kár, hogy elhagytál...:-(

      Törlés
  10. Szia!
    Egy másik blogon olvastam, hogy ajánlottak neked képkeretezőt. Érdekelne, hogy kit javasoltak, mert akihez jártunk a Petőfi utcában már nyugdíjas és nem vállal munkát. Pedig sok mindent paszpartúzott és keretezett nekünk és nagyon jó ár/érték aránnyal.
    És ha voltál már az új képkeretezőnél a véleményed is érdekelne.
    Köszi

    VálaszTörlés
  11. Szia, őt ajánlotta az Iván, aki a Pontház mellett dolgozik és könyvkötő is egyben.Az a helyzet, hogy még nem értünk oda, ha jártunk nála majd megírom. Nekem is kellene keretezni, csak üvegezni és paszpartuzni is. Az Ivánt nagyon szerettem, jó ízlése volt, hiányzik.

    VálaszTörlés