Oldalak

2017. december 30., szombat

Asztalaink,

a mieinkek, úgy országosan, általában. Györgyi idézi Tátrai Zsuzsannát a karácsonyi asztalról, én pedig szinte ehhez olvastam Bödőcs Tibort. (Ezt pedig csak zárójelben jegyzem meg, én nagyon siratom a hagyományokat, tudom nyílik a világ, de ezek mégis csak a miénkek(voltak)):

Paprica Center

"Magyar étterem nyílik Budapesten. Nagy az izgalom a sokat látott, viharvert városban.  Az új helyen a "Paprica Center"-ben olyan egzotikus ételek várnak a hagyományos gyroson,  hamburgeren, kebabon és pizzán élő budapestiekre, mint az erdélyi lucskos káposzta, a sertéstokány,  vagy a jövő  hotdogja:  a kakasherepörkölt. Igazi újdonságnak ígérkezik a kocsonya is, és a felfedező típusoknak szép kihívás leend a nagy  visszatérő: a pacal."

Amúgy a könyvét nagyon ajánlom, s az sem árt hozzá, ha az alapjául szolgáló könyveket is olvastuk.


Ráadás, étel menün: Nemzeti csirkemell. Tartalma: piros paprika, zöldhagyma. Ez már a való élet.

7 megjegyzés:

  1. boldog új évet kívánok szeretettel

    VálaszTörlés
  2. Látod, éppen az este szerettem volna megnézni, de kidőltem. Akkor most jött el az ideje. Köszönöm, neked is hasonlót kívánok.

    VálaszTörlés
  3. Drága Druszám, boldog új évet kívánok nektek, sok szeretettel! 🍀

    VálaszTörlés
  4. Egészségben, Boldogságban gazdag Új Esztendőt kívánok!
    Ölellek szeretettel.

    VálaszTörlés
  5. Örülök annak, hogy nálunk "faluhelen" azért még mindig jobban él a hagyomány, mint nagyvárosban. Nincs is ezen semmi meglepő, bár már a vidéki konyha és hagyományok is átalakulóban vannak. Nekem sem kell a nemzetközi konyhával kokettálnom: az idejövő igenis a hagyományos, nagymama-féle ételeket keresi. És nagyon is tisztában van vele, hogy a helyben termelt alapanyag felbecsülhetetlen értékű a pláza-élelmiszerek után.
    Nagyon boldog új évet kívánunk: Zsuzsa, Feri

    VálaszTörlés
  6. Mindenkinek a kívánom, köszönettel.

    VálaszTörlés