Oldalak

2017. november 24., péntek

Sétálva búcsúztató








Napok óta ültetném át a japán gyöngyvesszőt, napok óta nem jön össze. A mai kaland (betetőzése mindennek) , hogy rendeltem egy ágyvédő ill. kanapévédő takarót, ugyebár macskák ellen, hogy a szoba ne úgy nézzen ki, mint egy átmeneti szállás.


 S főleg könnyű kezelhetőséget ígértek. A bordó ike(j)ás takaró jó szőrfogó, véd, de nehezen porszívózható. Még azon is lepedők vannak. (Jó bolondok vagyunk.) Szóval ideért a csomag, kicsi volt a doboz, nem is figyeltem mi van rajta, kibontom, fotelbe valót küldtek. Szavam nem lehet, kicserélik, holnapra jön a másik. Csak közben az agyam szállt el, ez már az utolsó csepp volt abban a pohárban. Mondám, menjünk ki a tóhoz, fújt a szél, fújja csak ki a fejem, hátha könnyebb lesz.

A séta jót is tett, hiába a friss levegőn való mozgásnál nincs jobb. Kicsit meg is nyugodtam. Talán ez már az utolsó meleg őszi napok egyike volt. Emlegettük is, hogy micsoda ajándék. S nem tévedés, a kankalint ma fotóztam!

7 megjegyzés:

  1. X évtizedes tapasztalatom, hogy a régi lepedőnél jobb állathelytakaró (??) nincs. Hamar látszik rajta, ha mosni kell, a szőr elég jól lerázható róla. Az már egészen más kérdés, hogy a macskák NEM szeretik. Sokkal szívesebben fekszenek valami puhára, mondjuk a "rendes" ágytakaróra. Na de hogy beszéljen velük az ember ? Én csak morgok, meg áttelepítem őket, de hát....ez van.Végülis én lakom az ő házukban (szerintük).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így igaz, csak nem fedi teljesen a kanapét, no itt aztán a bordón ragad, s tapad a macskaszőr. Igen, mi lakunk náluk...

      Törlés
    2. Ezek aztán jól belakták magukat ide. Tudod, az Öregasszony kint alszik a ládán a folyosón, de a Mózsi és Bársony kizárólag a nagyszobában érzik jól magukat. Mondjuk, ha nem vagyunk itthon bezárjuk, ne dúljanak. Sajnos Bársony bontó macska, oda kell rá figyelni. Na meg a fogócskázás! Akkor aztán emennek ki, tágas az udvar nekik.

      Törlés
    3. Fiatalok, majd lehiggadnak - csak bírd ki addig :-)
      Az enyémek nagyon nyugisak már (10 éves múlt mind a kettő) Egyébként nagyon érdekes, (bár természetes, olvastam valahol), hogy kb. fél évente helyet változtatnak.Ezt teljesen ösztönösen teszik, akármilyen tisztán van tartva az alvóhelyük.
      Jó (meleg) időben napközben kint vannak, de éjszakára akkor is bejönnek - gondolom ezt biztonságosabbnak érzik. Igaz, a nyári kedvelt alvóhely a nyitott ablakba "szerkesztett macska-ágy" - ahonnan az egész világ=utca szemmel tartható.
      Esőben nem is tudom, hogy bírnak a 24-ből 22 órát átaludni, de akkor itt bent alszanak. (naná...)
      Télen meg tényleg csak akkor mennek ki, ha a szükség úgy kívánja.

      Törlés
    4. Cirnyóra lennék majd kíváncsi, mert idén ősszel keveset van itthon, de hol alszik? Ha itthon van, akkor az ölemben. Már azt is hittem új gazdára lelt.

      Törlés
  2. Hát igen, a macskatartás ellen én is emiatt védekezem. Mikor a nővéremnél vagyok, eleinte semmi gond, de a harmadik napon kezdek begőzölni. Mivel ez már hosszú távú megfigyelésem, talán mégis érzékeny vagyok a sok szőrre, pedig nagyon szeretem a cicát. Csak mikor szemüveggel járok-kelek, eszem-iszom, játszom, rettenek vissza a szépen elmosottnak látszó bögréről, kanálról kiálló fehér szőrtől. A kutyákkal ugyanez a helyzet, pont ma megint porszívóztam, mert mindenhol szőrgomolyagok, sarkokban, gyerekzoknin. De, hacsak nem feltűnően allergiás valaki, mégis megéri, mert ezek az állatok nagy érzéseket is keltenek.

    VálaszTörlés
  3. Isabel, háromnaponta porszívózok. Inkább a "menekülttábor" miatt vettük, de azt hiszem ez megoldás lesz. Könnyen tisztán tartható és nem tapad. S még jól is néz ki. Egy nappalinál az is fontos lenne.

    VálaszTörlés