Oldalak

2017. október 3., kedd

Bolhapiacos októberedő

Kunkorodók. 


Tobzódó színek.


A bangita fele már vörös, fele még zöld.


Ezért (is) érdemes a vadszőlőt a kerítésre futtatni.


Recept Ágnesnél. A sütemény eszméletlen finom . S egy újabb almás, egy újabb morzsasüti féleség, csak szaggatni kellett.



S vasárnap odaértünk a bolhapiacra is, vettünk nádat a kerítésre, télre, szél ellen, aztán körülnéztünk:

 Keresztszemes, lehet, hogy kár volt otthagynom, ahogy egy képet is, aminek a kerete érdekelt volna, de egy helyen, sarkon hiányos volt.

Mi a cementmolnár? Mit csinálhat?

 Vidám árusok, látták a gépet a nyakamban. Mondtam nekik, hogy nem teszem fel a fészre, nem baj! - válaszoltak, s hamar bepózoltak a fényképezőgép elé.


 Egy másik árus egy kávékészletet "sózott rám" ezer forintért. Retro, NDK-ban készült, egy csésze kicsit lepattant. Megtalálta a helyét. A doboznyi üvegpoharat otthagytam, nem lett volna helye. Egy ezresért sem kellett.


 S találtam zománcos kévékiöntőt, s tortasütőt is. Már megérte elmenni. Ezek újak, akkor is. Viszont régóta kerestem ezeket.

Most pedig megyek hajat mosni. Nem szeretem tevékenység....

12 megjegyzés:

  1. Én se szeretek hajat mosni, de rájöttem miért: a hajszárítás a nem szeretem része. Most már megértem az idős hölgyeket-félig már én is az vagyok-,hogy miért a fodrásznál mosatják és száríttatják a hajukat. Jó dolog az.:)
    A 2. képen azt a füvet minek hívják? teljesen beleszerettem. Ma reggel nagy dészában láttam egy szálloda előtt.Nagyon jól nézett ki.
    Szépséges az a keresztszemes, de nem fájdítoma szívedet.:)
    Annyira jópofák a fiatal árusok!!!!!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mamka, a festés az négy napi kínlódást jelent, előtte, míg elkezdem, de csak festeni nem vállalnak be. Mivel hennával festem, bonyolult. Nekem is a szárítás a gond, a karjaimat emelni. Tollbozfű, lehet, hogy kínai tollborzfű? Örököltük, úgy szétterjedt, hogy legalább 6 helyre ültettem el, még van belőle egy adagnyi. Azok voltak a fiatalok, feltalálták magukat, a fiúkról van több fotó, ők jöttek először, utána a lány.

      Törlés
    2. Tudod, ha elengedsz valamit utána bánod, csak nem tudnám már hjova tenni. Egyszer így voltam egy töröttlábú pocelánbabával, sokáig kerestem még, de hiába.

      Törlés
    3. Tárgyaknál már én is meggondolom,hogy :minek?

      Értem a hajfestést, akkor ez így tényleg nagyon bonyolult.

      Törlés
    4. Ja! És melyik piac ez a szuper piac?????

      Törlés
  2. Reggel nálunk még sütött a nap. Imádtam az első sétát. Magamban minden színnek külön örültem, így a kerti sétám egy igazi örömóda lett.
    Vágyakozva olvasom, hogy voltatok zsibi piacon. Régen gyakori hétvégi program volt. Sajnos ez is elmarad mostanában. Illik a konyhádba a készlet. Szeretem a stílusod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Györgyi, itt már esik, most kicsit odavan az október szépsége. Viszont egy kerti séta nagyon feltölti az embert.

      Törlés
  3. Szép az a kávéskészlet és nem is hiányos. Egy ezresért? megérte. Illik is nagyon a falipolcodra.

    Most már háromszor (tízszer) meggondolom, hogy megvegyek e valamit csak azért, mert tetszik. Nekem oly sok minden tetszik :D De van, mikor nem tudok ellenállni én sem, mert a szemeim előtt megjelenik, hogy hová teszem, mit rakok bele stb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi ide éppen akartam vinni egy teáskészletet, apai örökség, de ez tényleg idevaló, rögtön tudtam amikor megláttam. Azért is hoztam el. Még a fiam is ezt mondta, meglátta, csoda.

      Törlés
  4. Ne haragudj, hogy sokáig ide nem írtam. Valami beállítás jelezheti neked, hogy írtam - végre -, így szinte azonnal jön valami kis mondatocska. Nem írom még a blogomba, mert nem tudok kiiktatni valakit, akit nem szeretném, ha olvasná (olvassa, de nem ír bele soha, ezt régebben közölte is) - de közel két hónapja ingázom két lakás között. Innen már a fél lakást kirámoltuk, el nem tudtam képzelni, milyen nehéz. Egy mázsa könyvet sikerült egy könyvtárra sózni, amellett az a rengeteg apróság, amit csomagolni kell. Eladtam asztal-székeket, a gyerekek sok mindent elvittek már több fuvarban, ami nekik a kertben kell, illetve a kályhában elégetni tudnak. Kicsi a lányom lakása, szinte fele akkora, a szekrényeket tehát árulom, szinte vadonatújak, és olcsón adom őket, mégse akarják venni. Úgyhogy mostanában rengeteget mászkálok a két lakás között, ez szinte program. Ott már fűtenek, viszont nem túl jó az ágy, itt nagyon hideg van. A lakásra még csak ügynökök jelentkeznek, márpedig nem tárgyalunk ilyenekkel, fölnyomják az árat, hogy jó sokat kaszálhassanak, mondja a vejem. Igaza lehet, mert a tévében is volt egy ilyen a Kosárban (vevővédő műsor). - Én is imádtam bolhapiacra járni, sok mindent vettem is, amiktől most már szeretnék szabadulni, ilyen az élet. Lányom lakásából (amit öt évig kiadott, de a legutóbbi kínaiak olyan hirtelen elmentek, hogy ahogy kimondtam, leköltöznék vidékre, de hogyan csináljam? rögtön adódott a lehetőség - átmenetileg ott leszek). Ahogy megveszik a már majdnem üres lakást, és megkapom a pénzt, csak akkor kezdek Siófokon másikat keresni, addig pénz híján hiába tenném. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de ezeket nem akartam blogolni az említett okok miatt.

    VálaszTörlés
  5. Szp es "finom" ez a bejegyzes:))

    VálaszTörlés