Oldalak

2017. szeptember 20., szerda

MIt gondoltok róla?

Amikor a lakást megvettük sokszor sósavaztam a wc-t, míg a rákövesedett vizelet eltűnt.( Elnézést a témáért, nekünk most fontos, hátha tudtok valami jót, használhatót hozzászólni.) A szag maradt, hónapokig eceteztük, hogy a szagot felszívja.

Viszont, amikor az üres lakásba jöttek tavaly a fiaimék, szóltak, hogy milyen csatornaszag volt. Idén nyáron is tapasztaltam, a folyamatos szellőztetés ellenére, a belépőrészre beszorult, ha nyitva hagytam, ha rázártam a wc ajtaját, akkor is. Megszerveztem, hogy megkamerázzák a lefolyót. Erre eltűnt a szag. No comment. Viszont a fiam szerint heti kétszer érezhető, akkor illatosítani szokott, hogy elviselje, s ahogy nyáron beléptünk a lakásba érezni lehetett, pedig szellőztetve volt a lehúzott redőnyök mögött. Mi lehet? Mitől lehet?

Tulajdonképpen azt hiszem a szellőzőlyukból jöhet fel, de honnan? A lakás földszinti, tehát összegyűlhetnek alatta kifolyó csövek vagy csatornák, de szag akkor sem jöhetne fel, normális esetben.  Sokszor ilyenkor ételszag is dől be. Ugyanonnan.

Fiam szerint nem frontfüggő, esőfüggő. Akkor? Mert a lakásfenntartóknál ez is felmerült..  Ilyen szagügyek más lakásoknál is voltak. Most várom a szondát, mit is mutat ki?

Ha volt hasonló tapasztalatotok örülnék, ha megírnátok, több szem többet lát.

8 megjegyzés:

  1. Nekünk a fürdőszobában volt a lakásépítéskor a padlócsempében egy vízluk, tudod,az a rácsos. Én megőrültem tőle, mert elég hamar feljött onnan a bűz. Addig nyavalyogtam,míg megszüntettük: csempe felszedetve stb- és azóta rendben van.A mosókonyhában maradt egy ilyen, abba rendszeresen önteni kell vízet,és akkor eltünik a bűz. Ki tudnak száradni.A vízdugó az,ami nem engedi viiszajönni a szagot. De lehet ez egy használatlan csap is. Onnan is eltünhet a vízdugó és akkor visszajön a büdös.
    Én ennyit tudok erről a témáról.
    Nagyon idegesítő ....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mónika, egymástól távol vannak,nincs itt csap, s nincs padlólefolyó sem. Csak egy kémény(?), s ezen szellőzőlyuk. Igazság szerint télen már átkamerázták, volt dugulás (felső színt lakásfelújításakor szórtak bele ezt-azt), megszűntették, a probléma fent áll. A gond, én nem lakom ott állandóan, amit tapasztalatok a látogatásokkor tapasztalom. Akkor viszont tapasztalom.

      Törlés
    2. Akkor hol van a lefolyó és a Wc amiről írtál?

      Törlés
  2. A kád és csap lefolyót dugjátok be. A Wc-be pedig utána öntsetek egy kis vizet! Ha be van dugva a többi hely akkor nem keletkezik vákum és nem megy ki a vízdugó. ha ez nem elég akkor sajnos vízvezetékszerelőt kell hívni!

    VálaszTörlés
  3. Mónikához írtam, nincs itt semmi vízes. Akkor majd kiderül a kamerázáskor vagy sem?

    VálaszTörlés
  4. Mónika, a wc távol van a fürdőtől, mondjuk két méterre, de a szag a wc-ből jön. Ill. nem az ülőkéből, nem tudom, hogy írjam le, hanem a mögötte lévő szellőzőből, az egy kéményszerűn van rajta. Beszéltem az előbb a kamerás emberrel, mondta, hogy egy lakásban volt ilyen, de majd holnap a helyszínen meglátja. Szóval csatornaszag, ami a kéményből jön ki.

    VálaszTörlés
  5. Most olvasom, mit írtam a bejegyzésnél, helyesen: a csatornalefolyást kameráznák a wc-ből(wc kagyló), tehát nem a padlólefolyót. Nem tudom a szakszavait. Bocs.Esetleg ahol a kifolyás van lehet dugulás a ház, lakás alatt, de ezt a télen vagy tavasszal már megkamerázták, kitisztították, a szag maradt.

    VálaszTörlés