Oldalak

2017. szeptember 30., szombat

Szeretném, hogy akit érdekel, tudjon róla: kertügyek

Voltam a kedvenc kertészetemben, vittem a húsos som levelét. A kertésznő szerint gombás, akkor is, ha nem látszik semmi, permetezzem le gombaölő szerrel. Úgy összehúzták magukat a levelek, mutattam már.


Hova lett Bozsik gazda? Szóval hallgatom a hölgyet, aki helyette van, ha jól értettem valamelyik budapesti vagy környéki kertészetből(?). Azt mondta, hogy a vándorpoloskák ellen 10 liter vízbe löttyintsünk ecetet, s ezzel permetezzük le a növényt. Nem öli meg őket, de eltűnnek.

A kertésző mesélte, hogy a vakondcsapda bevált valamelyik ügyfelüknél, ők sem hitték el. Rajta! Elfeledtem megkérdezni megöli vagy befogja csak a vakondot, vagy aki ott dolgozik éppen a föld alatt.

S jöjjön egy fotó a segédkertészről, mindig láb alatt van.


  S világszép Bársonyról, aki nagyon nagyon lassan melegszik.


Az avargyűjő sánta kutya bemozdult, mindkét fotón. Megkamilláztam a lábát, erre sértetten behúzott a faházba, az újabb kezelés elől. Ő tudja.

S néhány fotó, mert szeretem. 


 



 

 
 





12 megjegyzés:

  1. Varazskert:))imadom a segedkerteszt:DD

    VálaszTörlés
  2. No, ezt az ecetes-vizes kezelést én is megpróbálom. Utálom ezeket a poloskákat, kiszívják a szépséges kis paradicsomomat.
    Látom, nálad is van az a lila virágú apró őszirózsa bokor. A kedvencem !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem, s érdekes három helyen van, háromféle magassággal, gondolom talajfüggő.

      Törlés
  3. Még reagálok majd részletesebben, de milyen fa ez a sok ágú-törzsű?Gyönyörű! Ilyenünk van a teleknél.

    VálaszTörlés
  4. Azért az ecetes vízzel csak óvatosan!
    Marika

    VálaszTörlés
  5. Annyira szép a kerted, olyan kedvtelve nézegetem a fotókat. Meghálálja a gondoskodást minden növényed. A segédkertészről meg már nem is szólva :)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű a kerted!!!!
    A cicák imádnivalóak.
    Nekünk ultrahangos vakondriasztónk van. Beválik.

    VálaszTörlés
  7. Ágnes, Orsi, köszönöm. Ma a segédkertész nem volt aktív, mondjuk itthon sem voltunk, amikor igen, más dolga akadt. Ilyenek ezek a segédkertészek.

    VálaszTörlés
  8. Már késő...a tipp a vándorpoloskák ellen.(Csak azt nem tudom,ki találta ki a nevüket?...mert innen el nem vándorolnak,maradnak.)Olvastam olyant is,hogy liszttel keverjük össze szódabikarbónát és szórjuk meg vele,de nem használt.Idén gyönyörű erős paprika és paradicsomtövekről még nem ettünk semmit,mert mindent kiszívtak,tönkretettek.Miattuk is jövőre nem ültetek.Mert ugye,mérget nem használhatok a tövekre,amikor már érésre fordul.
    Anci

    VálaszTörlés