Oldalak

2017. szeptember 19., kedd

Esik

Mit esik? Szakad! S milyen az ember, az éberségét,  figyelmét a napsütés, a szép, meleg idő letompította. Letakarhattuk volna a tűzifát, most jól elázik, s ha fűteni kellene  nedves lesz.

(Milyen jó lett volna ez a sok eső a nyáron. Tudom, tudom, de akkor is.)

Viszont a sok esőtől beindultak a növények. Búcsúzóra vagy lesz még jó idő, hogy bontakozhassanak?:






Az Abélia egyik virága, s jönnek az új hajtásai, levelei is. Csak a tél megint el ne vigye. Mennyit küzdöttem vele, egész nyáron.

 Színesedik a szömörce is.

  és a kedvencek

Most elnézve a kertet, mégis volt értelme a sok munkának. Tudom, nincs még kész, de valami már látható. S lenne még egy nagy ásás, hogy a füvet ne kelljen növények közt térdelve nyírni.


7 megjegyzés:

  1. Mi az a kis manóház a növények között?

    VálaszTörlés
  2. Vár, kerti dísz, nekem mindig Áprily Álom a vár alatt c. verse jut róla eszembe.Főleg, mikor jól benőtték az ágak, körbefogta a hó. Nem is tudom miért.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is most él a kert, pedig ha tudná...tudja ő! :-) :-(

    VálaszTörlés
  4. Irigykedek.Nézem az időképet,nálunk egy nap alatt 1 mm eső volt,nálatok 57mm.Borzasztó ez a vidék,hogy minket mindig elkerül az eső.Jó,egy kicsi esett két napja...Mire észhez térnének a növények,itt a fagy.

    VálaszTörlés
  5. Nem írtam oda a nevemet.:Anci

    VálaszTörlés
  6. Tudod,itt már sok a sok. Minden tele van esővízzel, nem tudom kell-e még ősszel. Télen tartalékoltam, egy tartály szétfagyott. Addig majd a gyümölcsfák, bokrok megkapják.Ez után a nyár után gondolom csak nem árt nekik?

    VálaszTörlés
  7. Ez már az utolsó "erőlködés" - bizonygatás... szerintem tudják a virágok/növények, hogy közeleg a szezon vége.De azért olyan megható ez az igyekezet....

    VálaszTörlés