Oldalak

2017. július 18., kedd

Fényárnyékban






Megyek ki reggel a kertbe, ránézek az asztalra a diófa alatt, rásüt a nap a tegnap este odatett/ottfelejtett  ringlókra. Fény és Árnyék, Yin és Yang. Árnyék, ami a diófa alatt van. Benőtte a lomb, sok a fattyúhajtás, de meghagytam, hadd tartson árnyékot a melegben, legyen kuckónk. A fény, ahogy átsüti a ringlót a meleg nap igéretét jelenti. Meleg nap, a ringló melegsége, édessége, s fanyarsága a mag körül, már átcsúszik az árnyékba.

A faház falán szárítom a borzaskata csokrot. Mellette a száműzött tálas. Évekkel ezelőt vettem a kecskeméti bolhapiacon, hirtelen felindulásból, aztán később elvette az örömöm a minta tarkasága. Tettük ide és oda, végül itt találta meg a helyét. Ezt-azt ráakaszthatunk, a fa durvasága tompítja az élénkségét. A házra felfutó lonc is lassan eléri, majd tán körbe is fonja.

S az utolsó fotó. Hamvaska, s a lufivirág már gazdagon virágzó tavalyi példánya. S a háttérben a szárnyas kecskerágó levelei, ahogy a napfény rájuk is süt. Nem erősen, sejtelmesen még, hisz egy nap igérete van előttünk, még a kertet is csak kóstolgatja, de már jelzi, hogy egy meleg nap várható.

"... és a maradék"



5 megjegyzés:

  1. Szépséges fotók!
    Diófa árnyékát annyira szeretem.:)
    Az a tálas nekem tetszik. Pont teraszra való,rusztikussága miatt-is.
    Édes kis cicmókok!!!!!♥

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó az a ringlós kép ! Szinte érezhető a selymes puhaságuk !
    A két pici akkor marad ?

    VálaszTörlés
  3. A vöröst megint próbáljuk majd megfogni, ha hazajönnek a jövendő gazdik. A fekete-fehér, a Bársony még érintve sem volt, nem tudom elkapni, pedig sosem bántottam. UGyanakkor bent jár a házban, az nem zavarja.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon nagyon szepek a fotok!!a fejleced is!
    Amikor latom a cicakat en is vagyakozom, pedig a testorom most nagyon lekot:)

    VálaszTörlés