Oldalak

2017. június 2., péntek

Úti fotók


Fent: a távolban Regéc vára. Lent: Füzér vára távolból. Ilyen szép épület készült a felújítás során. Félnapos program.



S valahol Regéc község körül kanyarodtunk le Háromhuta Újhuta részére, ahol egy éve nyílt meg a  Barátok Panzió. (Tolcsva felöl is megközelíthetők, egyszerűbb, de kevésbé romantikus úton.) Fogadnak étkezésre is vendégeket. Rég ettem ilyen finom, nagyanyám főztjére emlékezető májgaluska levest. Gyors kiszolgálás, s a többi étel is finom, házias volt. Akkor vigyem már én is a jóhírüket. Bár erre azt hiszem nincs igazán szükségük, mert ami jó és minőségi eladja önmagát.

 A varbói tavon, már az utolsó nap délutánján jártunk, s családi körben. Erőm a fotózásig terjedt, tókerülésre nem vállalkoztam.






S akkor már a mai utamról is írnék. Vérvételre mentem..Megfigyeltem, néha fél óra alatt lemegy száz ember, máskor áll, lassan csordogáló a behívás. A mai nap ilyen volt, meg duplázó, mert  új vért levevőt hívott az, akihez beosztottak. Pedig egyszerű lett volna, csak agyonböködött a vénám. Új vezetése van a kórháznak, nagy változtatásokkal, itt valahogy nem venni észre. Szidta is  a(z új régi) rendszert a szomszédom, ő gyakran fordul meg itt.

S akkor jöjjön egy műsorajánlás, ennek apropóján, vagy inkább mert akartam is ajánlani..

8 megjegyzés:

  1. Nem is olyan régen jártunk Regécen. Azt is felújították. A füzérit még nem láttam, mióta megszépült. Tervezünk őszre egy kirándulást arra.

    A kacsamama a kicsikkel csúcs fotó. Annyira kedves :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi mászásokat, még toronynál sem vállaltam be. Majd lesz egyszuer vártúra. Remélem.Szép természeti értékek is kimaradtak, választanom kellett.

      Törlés
    2. A kacsanépséget néztük mi is, ahogy együttúsztak az anyjukkal.

      Törlés
  2. Istenem, Regéc, 2007 nyarán jártunk arra a taichi-táborból (Boldogkőváraljáról) egy délután. Annyira csodálatos, mindenkit elvarázsolt a hatalmas kilátás, a vár. Az ügyesek még málnáért is lementek az egymás hegyén-hátán növő bokrok közé.

    VálaszTörlés
  3. Hát én meg nem mentem fel, se Füzér várába, pedig abból csodát tettek. Ilyeneket nem vállalok be.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szepek a kepek..a kiskacsas nekem is csucs:)) Az utolso meg nagyon kulonlegesm az utolso kep.

    Most megkivantam a huslevest:))

    VálaszTörlés
  5. Na, vártam már, mikor jelenik meg a mesédben a májgombócos húsleves :-) Nyeltem is egy nagyot....
    A várak szépek. A kiskacsák meg aranyosak.

    VálaszTörlés
  6. Az MÁJGOMBÓC leves volt, igazi májgombóccal. Ízletes, finom, házi. Ez a leves nagy kedvencem, s még sosem főztem, mint másik kedvencem a halászlét.

    VálaszTörlés