Oldalak

2017. június 6., kedd

Rövid hírek?

Cícó,  lent a fotója, volt olyan nap, hogy ötször jelentkezett nálunk ételért. Nem értettem mi ez?  Miután Cirnyó úrfi macskaajtós, kifigyelte a közlekedését, s éjszaka arra jöttem ki, hogy bent fut el előlem. Mindezt tetőzve szól az uram szombat este: itt vannak   a kiscicák. Másnap rájuk leltem az előkertben. Se menedék, se semmi, csak fű, idehozta az anyjuk őket. 

Mit tehettem, kaptak enni. Vadak, nem lehet őket elérni, mióta megszülettek állandóan hurcolva voltak. Este jött a  hatalmas vihar, én annyira izgultam értük. Tudom, bolond vagyok. A macskahordozót vittem ki menedéknek, eső ellen jól beburkolva, az anyjuk úton volt valahol éppen.

Aztán próbáltam nekik menedéket/befogadóhelyet keresni. Találtam. Viszont, ha valakit érdekelnek jelentkezzenek nálam. Míg meg nem barátkoznak velem, míg nem engednek közeledni befogni sem tudjuk őket. A mellékes körülményekről most nem írnék, mert lenne mit. Emberekről, jókról és rosszakról. Jó, hogy írtam  róluk a múltkor, így Fodorka javaslatára léptem.


Nyílnak lassan a levendulák, a napfényvirágok, a macskamenta, lila-sárga lett a ház előtti rész.

  S megerősödtek, s nyílnak már a kokárdák  a kerítésnél. A jezsámen is virágzik. Van valakinek lilabogyója? Ő most kezd rügyezni, de azt hiszem nincs jó helyen.

A madárfürdő telt házzal üzemel.

 
Fáradt vagyok. Fáradt. Esne, de nem tud, lehűlt a levegő. Holnap kontroll. Akkor minden eredményem tökéletes, ilyenkor bezzeg nem lát a doktornő.

S jöjjön némi könyvajánlás. 
Nyári napokra könnyebb olvasmányok, jó velük kikpcsolódni.


És egy másik, sorozat, izgalmas családtörténet. Néha már sok is volt az izgalomból. A hetedik kötet mostanában jelent meg. Szóval hosszabb időre olvasmányt, szórakozást, izgalmat ad.


A Generál Press Kiadó könyvei közt sok romantikus is megjelenik. Érdemes köztük körülnézni, mindenféle színvonalút találhatunk.

 S nagy kedvencem volt a nemrég olvasott:


Szeretem  a kiadó múltba visszatekintő könyveit. Történelmi, művészeti, stb. témák regényes formában. Az izgalmas cselekmény mellett az adott téma történetéről is többet megtudhatunk, mint e könyvnél a nyomdászatról. Egy emlékezetes:


S egy régi, de amire szívesen gondolok vissza más kiadótól:



6 megjegyzés:

  1. Hanyszor kerestem mar en is igy gazdit kutyanak macskanak..remelem ok is jo otthonra talalnak:)
    Itt tavaly a szomszed macska jart igy enni meg aludni,,ha meglatott szaladt el.

    Napok ota megallas nelkul esik,ma +14 volt max..nem eppen nyari ido..

    VálaszTörlés
  2. De jó, remélem sikerül az örökbeadás! :-)
    Jó kis könyvajánlatok, megint!

    VálaszTörlés
  3. Szurkolok neked, hogy minél előbb találjanak gazdára a kiscicák! Szépségesek! Mikor anyamacskánk volt, én is mindig a jófogáson hirdettem őket, de beleuntam.
    gyönyörűek a virágaid! Nekem van hóbogyóm, tavaly virágzott is, de bogyó nem lett rajta. Állítólag ebből is kettő kellene.
    Itt nálunk tegnap rengeteg eső leesett, szinte felhőszakadás volt. Most is nagyon készülődik.

    VálaszTörlés
  4. aranyosak, szépek, remélem sikerül. nekünk nem lehet harmadik mert a másik kettő még gyógyult ki a kísérletben kapott vírusból. a kert is nagyon szép.

    VálaszTörlés
  5. Mondtam Neked, hogy odaköltöznek hozzád. Ha nem tudjátok megfogni, hogy találtok neki gazdát? nehéz lesz...egyébként meg nagyon szép cicák!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagy kérdés, hogy a picik kézhez szelídülnek-e ? nekem e téren is volt keserű tapasztalatom, még enni sem jöttek oda - hanem amikor elmentem, akkor ették meg, amit kivittem. Ha nem tudod megszelídíteni, akkor elajándékozni se fogod tudni...
    Hogy idegen macskák rendszeresen bejárnak hozzám a lakásba - az sem újdonság. Volt már néhány éjszakai kalandom velük...Nálunk macskaajtó van, de szükség esetén az egyik alacsonyabb ablakon is simán ki-be mászkálnak.Ha éhes a macska, nincs előtte akadály.
    Remélem, azért neked majd másképp sikerül a dolog, mint az én történetem.(Azok a bizonyos vadóc kismacskák valahogy "eltűntek" semmit nem tudok a sorsukról.)

    VálaszTörlés