Oldalak

2017. június 7., szerda

Murphy úr napja

A mai napom egy bitang nap volt. nem akarok panaszkodni, fáradt vagyok, frontok megviselnek, stb. Ezt azért leírom tanulságul.

Angliába kellett fontos iratot kiküldenem. Megkapom a címet: magyar szavakkal pl. személyzeti szállás, valahol 4 óra. Egyesült Királyság Anglia  v UK helyett. Még akkor sem esett le mi is történt? Küldtem sms-t, mi az a 4 óra? Jelzem, nem beszélem a nyelvet. Válasz nem jött, fel kellett adnom a levelet. A postás sem szólt, hogy nem Egyesült Királyság. (Vagy jobb esetben szó nélkül átírta.)

Délutánra jött email válasz, nézem, ott volt az eredeti angol cím. Ahogy görgette az előző levelet. B...s.Mire leesett, a leveleimet automatikusan fordítja a google... A levél elment a felemás címzéssel. Az irat fontos, kérdés ilyen címzéssel megkapják-e?

Egyszerűen, ha fáradt az ember nem szabad lépnie. Viszont mi van akkor, ha határidő bezár? Mi van, ha olyan ideges vagy, hogy zsibbadnak a karjaid? Mi van, ha úgy érzed rád szakad a világ?

Voltak még más dolgok is: egészségügy, bürokrácia, felelőtlenség, lélektelenül végzett munka. Nem a te dolgod, s mert te intézed, te szembesülsz velük. Majd máskor, ha kipihenem magam. Nem győzök feküdni egész nap, hogy hazaértünk. Mindezt tetőzte egy rosz vérkép. Szóval elegem van, elég volt.

Most legalább leírtam. Szóval, érdemes ezekre a fordításokra odafigyelni. Álmomban nem gondoltam volna rá, hiszen évek óta jönnek-mennek a levelezésemen át az idegen címek, ráadásul ez egy magyarul írt levél volt. Ráadásul.

4 megjegyzés:

  1. Megfigyeltem ha rossz egy nap, akkor minden rossz benne..innen mar csak jobb johet Aniko!!
    Uj nap, minden uj lesz benne.

    Kuldok egy nagy olelest!:)

    VálaszTörlés
  2. Rutinos túlélő vagy. Aludj rá egyet és holnap jobb lesz! Az új nap varázsa örök lehetőségeget tartogat mindenkinek. Gondolok Rád. Remélem jobban leszel!

    VálaszTörlés
  3. Veled vagyok.(Nálam is zűr van,csak más.)
    Fogjuk az időre...
    Anci

    VálaszTörlés
  4. Murphy urat mi is sokszor emlegetjük. Na és a régi közmondás? a baj nem jár egyedül stb. Talán tényleg az időjárás az, ami nagyon is hat ránk, túlionizált levegő, idegen energiák. Én is majd kiugrom a bőrömből, és bár félig tudom, mi van mögötte, megoldani nem tudom. Apropó, mit jelent itt lent az, hogy Értesítést kérek? rákattintottam azzal, hogy tán kapok a google-tól írást, válaszoltál erre. De nem. Vagy, hova kapok? a google alapján működik a gmailem is, tehát oda kéne. Ezért ha meg akarom nézni, válaszoltál-e, újra be kell jönnöm, alálapoznom, ha több napot írtál.

    VálaszTörlés