Oldalak

2017. június 30., péntek

Ki az úr a háznál?

 Őt bizony nem tudom elkapni. Úgy szökik el előlem, oson el a kezeim alól, hogy csak na. Fúj rám. Miért? Sose bántottam. A vörös már többször volt a kezeim közt. Azért az ételt elfogadja, már odajön, eszik. Hogy egyedül maradtak jót tett neki, nem húzódik el annyira. Pedig oly jó lenne egy kicsit megdögönyözni.



 A kerítésépítők:







 
A tuján fent és lent.


Anyuka egyébként úgy rendezi a szomszéd kutyát, hogy csak na. Mindig ugatta a macskákat, most csend van. Ahol élt Cicó, volt kutya, míg el nem pusztult. Megszokta a közelséget, ezek szerint, s azt is, hogy ki a főnök.

Lájbinak egyébként én vagyok a "szerelme", imád. Mesélték, mikor nem voltunk itthon oda sem jött a kerítéshoz. Ha a házból csak a lábam kiteszem, már villan a tuják alatt a fehér színe. Én is szeretem őt. Mindig udvarolok neki, megsimogatom. Emiatt viszont a kutyaféltékenység dúl Zsebi részéről. Pedig mindketten jól járnának, ha jóban lennének egymással. mennyit játszhatnának kint a kertben. Ki érti ezt?

S ő milyen madár? Lent fotóztam a kertben, sokat vannak  a fűben, többen is. Az erdőből jöhetnek ide. Nem tudok rájönni mi lehet ő?

Kutattam egy kicsit, azt hiszem zöld küllő. A piros fej, az erős csőr.

5 megjegyzés:

  1. Anikó a kiscica akkor lesz nagyon "kezesbárány", amikor a legpicuribb időszaktól kezdve sokat van emberkézben simogatva, szeretgetve.)

    VálaszTörlés
  2. Ezek szegények folyamaztosan menekítve voltak. itt lenne doboz, ronggyal bélelve, stb. de kint alszanak a földön. Ahova a kettő került azt mondták majd megszelídítik őket. Jó helyük lett, szerencsére. Én is simogatnám őket, amikor elfogom, ha elfogom, a vöröset igen, a másik mindig kibújik a megfogás alól.Mózsijaim voltak ilyen vadak, ha emlékszel arra a nevezetes március 15-re, velük az hozott össze. Várok.

    VálaszTörlés
  3. Szép kis macskuszkák :-)

    Zöldküllőid vannak! Pár éve nálunk is járt egy, rendszeresen "bogarászott", az idén még egyet sem láttam. Figyeld csak meg, csodaszép tollruhája van!

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsi vagyok, a vadóc megszelídül-e? Már egyszer írtam, nekem nem voltak túl jó tapasztalataim, de lehet, hogy csak peches voltam. Ezeknek végülis még nincs gazdájuk ?

    VálaszTörlés
  5. anyósomnál, aki nagy macskabarát, lakik egy lánycica, több mint 10 éve. Elő se bújik, nem lehet megfogni, fúj, retteg, hogy bántva lesz. sose bántotta, szobacica. Bolond cica :)

    VálaszTörlés