Oldalak

2017. április 14., péntek

Nikimanónak


és van egy új könyve a Tóparti ház. Ezt nem olvastam még. Kedvencem az Elfeledett kert.

Szívesen olvastam Rosamunde Pilcher e két könyvét, sőt a Kagylókeresőket többször is elolvastam. Romantikus a többi könyve is, emiatt sokból filmet is készítettek, én ezeket kedvelem. (S bevallom még vagy kettőt olvastam tőle, aztán elég volt. Viszont ezek nagyon, nagyon.)

    

S kihagyhatatlan Agatha Raisin, amely krimisorozat,de mégis. Ő Londonból  Cotswoldsba költözik, vagy inkább nyugdíjba vonul. Míg gyilkosság nem történek, az első... , s ő nyomozni nem kezd. A mesés környék, a falusi figurák, karakterek,  no és a főszereplő!Gyilkosságok, nyomozás, szerelem...Szóval minden van, s főképpen jó figurák , s izgalom. Bár a sorozatot egy idő után unni kezdtem, aztán ismét belendült. A szerző krimiket is ír. Más krimiket. Filmet is csináltak belőle. Szörnyű. Ez nem éppen az első kötet, csak egy kötete a sorozatból.
S jöjjön egy mai, francia:

S te is szereted a régi házakat. Nem tudom mennyire ismered Frances Mayes könyveit? Az elsők közt volt, akit a hazai könyvkiadás megjelentetett a külföldön veszek egy lerobbant házat, felújítom, esetleg le is telepedek, s gazdálkodom témában. Van aki szerint unalmas, s vannak akik évente újraolvassák. Én szeretem, nekem ad valami érzelmi többletet, látásmódot, szeretek vele izgulni, ahogy felújítják a házat, ahogy megtelepednek, stb. (Lásd Petrik Adrienn könyvei is.)


S egy másik kedvenc Isabel Allende, akinek mágikus realizmusát tudom nem mindenki kedveli. Én a Kísértetházat sokszor olvastam, megnéztem filmen is. Parádés a szereposztása, s míg egynémely könyv filmfeldolgozása sokszor csak  a könyv alapötletét viszi, mint a fenti írónő első könyvénél is, szerintem ez sikerült.

 Ez pedig mai téma, a szokásos jól megírt könyv.

Most tényleg a romantikus, könnyű, de mégis igényes könyvek közül válogattam. Szerintem. Lehetnének mai nőkről szólók is, most ez így jött össze.

S most jutott eszembe ezt a könyvet ajánlanám(Frank McCourt: Angyal a lépcsőn), mindenek előtt. A téma, a történet nem bűbáj, szomorú, enyhén szólva. Mégis olyan szeretettel, humorral ír, mutatja be a nyomor elleni küzdelmüket, hogy minden könyv elé tenném. Van folytatása is, más könyve is, de szerintem ez a könyv mindent visz.


7 megjegyzés:

  1. Petrik Adriennek májusban lesz új könyve. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kate Mortonnak van még egy, a Távoli órák. Bár még én sem olvastam. A kedvencem nekem is az Elfeledett kert.

      Törlés
    2. Tami a Katalin írta. Honnan tudható egyébként? Miről szól? Azt hiszem, ahonnan a borítókat levettem nem volt ott, olvastam azt is. Annyit lehetett volna még hozni.

      Törlés
  2. Ahogy nézem a felsorolásod, csendben irigykedek, mert én most ott tartok, hogy nincs (friss) olvasnivalóm.
    S azt is töredelmesen bevallom, ilyenkor már nem is nagyon tud lekötni, mert inkább megyek ki a kertbe...az meg már elmúlt, hogy hajnal kettőig-háromig olvassak. Az régen volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, nekem, ha nincs könyvtári könyvem, akkor is van itthoni.Jó társaim voltak világéletemben, sokat dolgoztam azért, hogy másoknak is azok legyenek.

      Törlés
  3. Jaj, ez most teljesen meghatott, hogy megnyitottam a blogod és nekem címezted! És hogy ennyi jó könyvet összeválogattál! Nagyon szépen köszönöm, végig fogom tanulmányozni őket. Agatha Raisint nagyon kedvelem, és Frances Mayest, a többi új. Szép ünnepeket kívánok! <3

    VálaszTörlés
  4. Örülök,hogy vannak közös kedvenceink.

    VálaszTörlés