Oldalak

2017. április 23., vasárnap

Ma pótolni az eddig nem látottakat

az Őrségbe indultunk. (No meg majd szétrobbantam, nem tudom mi ez a sok feszültség bennem.)  Kíváncsian kerestem fel azt házat Viszákon, amelyet a Hétrétország programja keretében láttunk pár éve.

A tulajdonosa már akkor említette, hogy eladja. Hirdetik, ha közben ki nem fosztják. A pince ajtaja már feltörve... Sajnálom, a régi fotókat nézve érték benne a gyönyörű kemence, villany bevezetve, csatornázva. Kicsi ház, kis telek...

 

 





Innen Szőcére mentünk, pontosabban gurultunk Zsebi kisasszonnyal, hadd lásson világot. A tőzegmohás láprétet jártuk be. Az erdőt tisztítják, még kora tavasz van, a növényzet most kezd kiteljesedni, azért akadt látnivaló. Vissza kell majd jönni  későbbi időszakban is. Most is jöttek látogatók, ha nem is volt hivatalos vezetésünk.











 Európai zergeboglár, remélem jól azonosítottam. Nem hagyta fotózni magát. Vagy a szél közbefújt. Sajnáltam, olyan szépek voltak.





folyt. köv.

4 megjegyzés:

  1. Szépséges hely, régóta a listámon van! Már nyílik arra a zergeboglár? Le vagyunk maradva... a "mi hegyünkön" ismerek egy rétet, ahol nyílnak. El kéne mennünk megnézni, bár az éjjelek mostanában igen hűvösek.

    VálaszTörlés
  2. Egy helyen láttam, kb. két négyzetméternyi, s oly szépek voltak. Nem sikerültek a fotók. Ill. csak ezek, s ennyire. Gondolom később még szebb, több növénnyel, s a szakszerű vezetéssel. Így a táblákról tájékozódtunk csak. Viszont így is élmény volt.

    VálaszTörlés
  3. Azert borzaszto, hogy igy garazdalkodhatnak egyesek a hazban..sajnos ilyen helyen itt felenk sem jobb a helyzet.
    Az egyik ember epit, a masik meg rombolni tud meg elvenni..

    Hasonlo felenk is a taj, most nem vagyunk elmaradva ugy, mint maskor.

    VálaszTörlés
  4. Ágnes, azt nem értem, hol voltak a szomszédok, ez falu, sűrűn lakott, velük szemben is két lakóház van.

    VálaszTörlés