Oldalak

2017. április 7., péntek

Csendben érkezett

Nem volt szél, nem volt mennydörgés, semmi csapkolódás, semmi figyelemfelkeltés. Jött ebéd körül, körülnézett, elment. Aztán visszatért, felmérte a terepet. Láthatta, hogy száraz minden, várja a föld, a növények, a kert. Kicsit bepróbálkozott, s ismét elment. Valami most sem hagyhatta békén, ismét visszatért, most már erőteljesebben mutatta meg magát. Aztán megérezte a természet örömét, a föld sóhaját, a kert fellélegzését, s úgy döntött: marad. Most sem erőszakos, csendes, szemerkélő, de itt van, jelen van, köztünk van. Ő, a tavaszi eső!!!!A nagyon várt.








6 megjegyzés:

  1. Itt is jó lenne... csendes, szép kis eső..Két napja csak szitálgat.. Két nap alatt 4 milli esett...de ettől is a természet kinyújtózott... olyan szép lett tőle minden, minden beindult...Tegnap nem csendbe jött,fóliát tépve jött a szél...és egész nap itt volt...
    A fotóid gyönyörűek...

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűen fogalmaztad meg! Nálunk is szemerkélő eső volt, van, kisebb-nagyobb szünetekkel. Itt viszont előtte erős szél is volt, s nagyon hideg.
    Marika

    VálaszTörlés
  3. Vera, az előbb néztem körül. A gyűjtőben nincs félliternbyi, de hogy írtad, legalább felfrissült tőle minden. nagyon kellett már.

    VálaszTörlés
  4. Annyira szeretem az esőcseppes fotóidat! szinte érzem, hogy csepereg az eső most is a növényeidre.

    Itt most is szitálgat/esik, összesen már 15 mm-nyi esett, szép csendes, áztató eső.
    Ahogy írtátok előttem, gyönyörű, harsogó zöld lett minden, a levegő is friss. Jaaa, és megy a fűtés is, olyan hűvös van.

    VálaszTörlés
  5. Túl sok nálunk sem esett, és olyan erős szél volt, hogy letépte az autó fölé kifeszített védőfóliát... És hűvös van, alig bújnak a kis magoncaim... De hát április van még, ne panaszkodjak...

    VálaszTörlés
  6. Tudjátok itt már nyoma nincs az esőcskének. (A városban bezzeg szakadt.)Száraz minden, néztem a volt tujás részt, nagy földcsomók, még szétverve sem lettek olyan szárazak. És mi is fűtünk, nem fogunk fázni, az biztos.

    VálaszTörlés