Oldalak

2017. április 24., hétfő

Amikor az ember az ország másik végén keresi

 a csodákat, s a lakóhelyén is megtalálhatja. (Vagy arrafelé.) Régi adósságom, nagy kívánságom teljesült tegnap: Szentgyörgyvölgy, református templom. Az még a történethez tartozik, hogy hajdani kolléganőm a hatvanas években idekerült fiatalasszonyként. Ha létezett a világnak közepe, az országnak csodálatos helye az Szentgyörgyvölgy volt. Az előadásában.  Az Őrség széle, közel a veleméri templom, az őrségi fazekasok falvai. S ahogy autóval közelítettünk a település felé sok elhagyott régi házat láttunk. (No, meg szépen felújítottakat is.) Mint köztudott, az én szívem ezekért a régiekért szakad meg...



A templom csodáit pedig bent lelhetjük meg, amiért érdemes idelátogatni.















 




  


 






12 megjegyzés:

  1. Gyönyörű,csodás!!!!!! Ez még a baleseted előtt volt? Hogy vagy?

    VálaszTörlés
  2. Mamka, köszönöm jobban. Tegnap jártunk itt. Legalább tegnap kimozdultunk. Gondoltam rád, miattad is fotóztam részletesen.

    VálaszTörlés
  3. Óoooh! Ez a templom belül CSODASZÉP!

    VálaszTörlés
  4. Meseszep a templom! az ott Zsebi?
    Hogy lehet ilyen gyonyoru hazakat elhagyni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Zsebi a világjáró kutya. Nincs megélhetés, a régi rendszerben a fiatalok elmentek a munka után, s mint kiderült most is. Most is. Bár szemmel láthatóan sok család él mezőgazdaságból.

      Törlés
  5. Milyen érdekes!
    Máshol a kazetták festett mintával láthatók.Itt meg az eget szimbolizálja a felhő.Egyszerű,de szép.
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép, s kék. Nagyon vártam már, hogy láthassam.

      Törlés
  6. Na,ezt jól megfogalmaztam...ez is festett,de nem színes,különböző motívumokkal,mint a többi templomban.Egyszerűségében is szép.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűségesen festett, mint a kék égbolt! Még sosem láttam ehhez hasonlót.

    VálaszTörlés
  8. Jaj, az az elhagyott ház! Mindig ilyenről álmodtam! Innen már nem költöznék könnyen, de egy ilyen házért összeszedném még magam!
    Tényleg negyon szép és különleges az a templom! Mennyi szépség van kis hazánkban! Csak fel kell(ene) fedezni őket! Ez a jó a blogokban, hogy így is sok helyre eljuthatunk.

    VálaszTörlés