Oldalak

2017. április 27., csütörtök

Ágnesnek



Találtam fotót, s leírást is. Én imádom. magában, szarvaspörkölttel, tejföllel, fokhagymás tejföllel (no ezt már nem mertem megenni. Most.) A hozzászólásokat is érdemes elolvasni, akkor már!

8 megjegyzés:

  1. de megenném! Tavaly nyáron az Őrségben szinte minden nap ettünk :) A Vadása-tó akkor népszerű volt, ott horgásztunk, vagyis inkább csak próbálgattuk etetni a halakat a csalival :)Fürdeni a Hársas-tó volt a kedvencünk.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon koszi Aniko!!! okvetlenul el fogom kesziteni es beszamolok majd:))
    Este megnezem a hozzaszolasokat most eppen rohanasban vagyok.

    puszi!

    VálaszTörlés
  3. Én gánicának ismerem... gyerekként a mamám készített, akkor nem voltam oda érte..

    VálaszTörlés
  4. hallottam már róla, de még soha nem ettem. El sem tudom képzelni milyen lehet az íze, bár biztos finom.

    VálaszTörlés
  5. Mi is gánicának hívtuk, s bizony ettem is gyerekkoromban sokszor. A szegények étele (volt) - lehet ma divatos ? Nem tudom. De jó, hogy szóba került, mindenképp készítek én is egy adagot, nagyon rég nem ettem....

    VálaszTörlés
  6. Írtam hozzászólást, elszállt. Megnéztem, a másik neve gánica. A hagyma teszi pikánssá. Szerintem, meg a pirítás. Vasban, Zalában máig sütik/főzik, nem csak éttermekben, otthon is. Minden esetre én nagyon szeretem, ha az epém is úgy akarja. Most nem vesztek össze.

    VálaszTörlés
  7. na, én Döröskén ettem dödöllét, iszonyatos volt. Persze a háziasszonyka incselkedéssel töltötte a vacsorafőzést. Az asztalra tette a tepsit, amiben egy halavány homogén katyvasz volt, hát nem volt jól kisütve, a hagyma sem. Persze ettem belőle, mert más nem volt, utána egy rokonnál vörösbort ittunk felejtőleg. Szörnyű éjszakám volt. Ha valakit érdekel, olvassa el a www.isabel.eoldal.hu-n a Néha együnk is összeállításban szerepel, ráadásul tájnyelven írtam meg (ami biztosan nem hiteles, de azért lehet rajta nevetni).

    VálaszTörlés