Oldalak

2017. március 8., szerda

Kezd beindulni a kert



Találtam a mahónia alatt ibolyákat, a krókusz fotója csak ilyenre sikeredett, 


de reggel még bimbóban volt. A téli jázmin egyre ontja a virágait, imádom. Körbeültettem vele a kertet, normális körülmények közt már korábban hadd hozza a tavasz ígéretét.

A hunyoroknak úgy érzem megtaláltam  a megfelelő helyet, ők jól érzik magukat. Hamarosan a primulákat is költöztetem a társaságukba, s látom bújnak elő a régiek is, féltem, hogy kifagytak, úgy látszik mégsem.




S természetesen itt vannak a veszteségek: a téli bangita félig elfagyva, a rozmaring cserjéjét elsöpörte, mögötte a zsálya sorsa kérdéses. Az orbáncfű eldönti még megmarad-e?

S próbáltam a kertben tenni ezt-azt, de erőm némi metszésig engedett. Holnap hidegfront? Tornáztam reggel? Vagy mindkettő?

S megérkezett a madárbarát csomag is. Hátra, a körtéfára akasztottuk az odút, a cinkegolyók zacskóiba tettem kutyaszőrt, legyen bélés is, ha akadna lakó... Ha. Ősszel jobb  lett volna már kirakni. A kosztosaim délelőtt ötösével keringtek az etető körül, pedig nem szeretnék már etetni. Még a szürkebegyet sem zavarta a jelenlétem. Szóval kosztos van, volt, vajon akad-e köztük lakó is?



7 megjegyzés:

  1. Szeretem a madárlkodat. A hunyort nálunk kipusztította az építkezés. A kertbe már néhol megmutatkozik egy-egy tulipán hajtás, de úgy látom, hogy a néni valóban nem kedvelte a nemesített növévyeket. Ránk marad az ültetésük. Gyönyörű a téli jázminod. Nálunk a téli kertben tobzódnak a növények. Sok virágot hozott a jácint és a nárci. Nappalra a teraszon laknak éjjelre behozom őket. Költöztetésben úgyis jó vagyok. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, egy télikert nagyon jó lehet, mi nem igazán tudunk tárolni télen növényeket. Ugye, ez már végleges ház lesz, ahogy Maminti is visszatért.

      Törlés
  2. A hunyorod irigylésre méltóan szép. Nagyon gazdag virágzású, látom rengeteg van rajta. Az enyém most kezdi összeszedni magát, de közel sincs rajta ennyi virág. Vagy nem jó helyen van? annyira nem is tudom átültetni más helyre. Na mindegy, vagy megszokja, vagy megszökik.

    Én már nem etetem a madarakat, látom pedig hogy keringenek az etető körül. Utoljára vagy két nappal ezelőtt tettem ki a diópucolás közben talált hibás dióbeleket, persze eltüntették már.

    Most már kint van minden hagymás növénykém, már nyílnak a sárga krókuszaim, bár most mintha nem olyan gazdag lenne, mint az elmúlt években. Lehet megsínylette a kemény telet ez is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Orsi, nyáron és most virágzáskor teszek melléjük trágyát. A Csodakertben olvastam, de az is lehet tényleg jó ez a hely, ilyenkor napfényes aztán lassan, ahogy a nyári orgona nőni kezd árnyék alá kerül. Nyáron az nem is baj neki.

      Törlés
  3. Nalad mar tavasz van visszavonhatatlanul:)itt is holnaptol minusz lesz ismet..nem mondok mar semmit...

    VálaszTörlés
  4. A hunyorod csodaszép!!!!!Az enyém nem hajlandó még virágozni.
    A téli jázminom a napokban borult virágba.:) Úgy szeretem!
    Front van,állítólag kettős.:( Két napja fejfájásra ébredtem. És fájnak a csontjaim....
    Jobbulást neked is!

    VálaszTörlés