Oldalak

2017. február 23., csütörtök

Végre tavasz,

tavaszi napsütés, melegebb időjárás, s hogy ne legyen kerek, nekem melegfront. Azért délutánra már összevakartam magam, s kicsit kertészkedtem. Visszavágtam a díszfüveket, a bugás hortenziát, a tavalyról télre meghagyott növényeket. Némelyik még csufít, de  tudnom kell mit viszek majd átültetni.

Írtam már, hogy a fagy megtépázta a hunyorokat, s amik nyílnak, a fehérek ma látogatókat kaptak. Csak úgy zsongtak körülöttük.





  
A szoba is gazdagodott egy növénnyel, csak  a nevét felejtettem el. Legalább azt tudom, hogyan locsoljam. Százszor átpakoltam, hogy valami formája legyen a habán kerámiákkal együtt, aztán ahogy az alsó fotót elnézem maradt az első variáció. A sarokban lévő sivatag rózsáját is nemrég vettük, nem voltak növényeink, hiányoltam őket. (Illetve csak az ablakban vannak.)


Igazság szerint más növényre vágytam, de amikor elsoroltam a körülményeket ezeket javasolták. Meglátjuk, mire megyünk egymással.
Tegnapelőtt a leandereket, ma a japán kaméliát is kitettem. Remélem már nem lesz gond vele. Megdicsértem, a telet, gyakorlatilag egy geotextilbe csavarba vészelte át a faházban, a kőkemény mínuszokkal együtt. 

A kertben pedig zajlik  a kutyaélet....

8 megjegyzés:

  1. Kiraktad a leandereket? Nem korai? Azt tudom, hogy minusz 5 fokig bírják a hideget de még sosem raktam ki őket ilyen korán. Most nagyon beinditottál, lehet nekem is ki kellene raknom őket?? Úgy vágyom már rá, hogy minél több zöld legyen kint.

    VálaszTörlés
  2. Tami, szinte a -10 fokokig kint voltak, a fal mellett vannak, déli fal. A faluban, természetesen tavaly több helyen teleltették így. Remélem nem lesz gond velük.

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikusak a méhecskés hunyor fotók!!!!!!!Ez már tagadhatatlanul a tavasz.:) De a madárhangokból is mindenhol a tavasz érződik,hallatszik.
    Nagyon megszenvedtem a mostani meleg jöttét, holnap jön a hideg,aztán majd újra a meleg. Tartok tőle már most,de talán majd nem leszek rosszul.

    VálaszTörlés
  4. A szomszédasszony szerint én is már a hidegfrontot éreztem tegnap. Ma megint figyeltem a méheket, csak délután érkeztek, amikor odasütött a nap. Honnan tudták, hogy mikor jöjjenek?

    VálaszTörlés
  5. Nem ilyenre vágytam: Ismerem. Többféle növényt ültettem a kertembe, az maradt meg, ami szeretett ott lenni. Ez van. Kísérletezhetnék még, de pokoli összeg. Amúgy nem jártam túl rosszul: a rózsa szeret nálam lenni. Ez jó. Álmom: vágott virág mindig a vázában.
    A levegő kitisztult végre, enyhébbek a nappalok, de nekem még nincs tavaszi hangulatom.

    VálaszTörlés
  6. Itt is leirom:) felenk ma +18 fok volt! bar meg minden kopasz, rugyek sem latszanak sehol, de megis..sokan poloban maszkaltak.
    Szepek a viragaid:)

    VálaszTörlés
  7. Öröm látni a szorgos kis méheket. Ők talán tudják, hogy valóban közel a tavasz.
    A bal oldali: legényvirág:http://www.viragplaza.hu/virag/legenyvirag
    a jobb oldali meg: bromélia: http://kertesz.blog.hu/2014/11/29/napsuteses_bromelia_a_teli_hidegben
    A húgom, a nagy leanderes - még nem tette ki a virágait - de lehet, hogy már nem lesz akkora hideg hogy kár érje a tiéidet.

    VálaszTörlés
  8. Képzeld a legényvirágot sivatagi rózsaként vettem, remélem jól emlékszem, de egyedüli vásárlás volt. Kösz a leírásokat.

    VálaszTörlés