Oldalak

2017. február 9., csütörtök

Csodált házaim

Van egy mappám, ritka szép (ill. általam csodált) házaké. Most bemutatok párat, lassanként. Nem mind elérhető számomra, számunkra, sem méretében, sem anyagilag, sem... Akkor is, valamiért megfogtak, szívemhez nőttek. Erről a házról ezt írtam a link alá: fokföldi, történelmi, gyönyörű. A hangulata! Valószínű ez fogott meg. S a színei.

 

 

 
 



7 megjegyzés:

  1. az biztos, hogy nagyon hangulatos, békés ücsörgésre, igazi létezésre alkalmas helyiségek. Bár a fokföldet nem értettem, de talán nem is kell.

    VálaszTörlés
  2. Megertem, hogy elvarazsolt..engem is..de megis vannak szinek, amelyeket csak kepen tudok csodalni, benne keptelen lennek elni..legalabbis igy gondolom, mert meg nem probaltam egyiket sem, amelyikrol azt kepzelem, hogy nem tudnek.Varom a kovetkezot:)

    VálaszTörlés
  3. óóóóóóóóóóóó ezek a szép meleg színek, az a fürdőszoba, és az első fotón az a tároló......)))))) köszönet érte, hogy megosztottad velünk!

    VálaszTörlés
  4. Ezen már múltkor is gondolkodtam, tán írtam is. Engem ezek a lakásrészlet-képek egyáltalán nem érintenek meg. Nem látom/érzem bennük az életet, az ember. Pont olyanok, mint a művirág. Szépek, de az élet hiányzik belőlük...

    VálaszTörlés
  5. Fodorka, ez egy ritka szépen felújított ház. A berendezése szerintem a ház hangulatát hozza. Amikor lakást kerestem, nézegettem a hirdetéseket nálunk, tele volt, s nem is értettem miért élénk és vad színekkel festett lakásokkal. Inkább taszítók, mint biztatók voltak, nem is értettem ezekkel akartak vevőt fogni? Itt a sötét színek melegek, átölelnek, körbevesznek, s a tárgyak is belesimulnak a házba, látszik élik ezt házat- szerintem. Engem ez fogott meg benne. Fokföld, Afrika - Isabel.
    "Egy évvel korábban elkezdtük felújítására, töltöttem minden hétvégén alszik egy matracon a földön az üres előszoba. Fontos volt, hogy ezt, mert csak akkor nem hallom a házat. Tudtam hallotta lélegezni. hallottam a csikorgó a fa, a hangok a csövek teszik, hogy a szél suttog a szoba és hol fájt. és eközben rájöttem, hogy mi volna, hogy egy történelmi felújítás, hogy nem volt t annyira, amit akartunk a házat, hogy inkább mi is kell lennie. " nyilatkozta a tulajdonosa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fejeztem be a mondatot, amit idemásoltam: aki eredetileg modern berendezést akart, s mégis meggondolták magukat, a ház meggondoltatta velük. Nem tudom visszakeresni az eredeti bejegyzés szövegét, ott írtak erről. A hangulat lehet, hogy nem magyar, de szerintem visszaadja az régi épületét.

      Törlés
  6. no már értem a Fokföldet. Másik beírásomhoz tartozik ezek ismeretében, hogy ha elém tennének egy ilyen lakást, ezen én sem változtatnék. Legfeljebb idegennek érezném magamat benne, akkor is, ha még mindig azt tartom magamról, minden újat meg tudok szokni. Hát ez már nem biztos.

    VálaszTörlés