Oldalak

2017. február 28., kedd

A szép tavaszias időben

tegnap három bokrot ástam át, mára belehaltam, s gondolom a szélbe, a nagyobb melegbe.  Délutánra ismét ember lett belőlem, tehát négy után ismét átültettem, már kisebb növényeket. Holnap folytatás...

Íme az első hóvirágaink, ők jövevények, az ültetettek halványak. Majd jövőre!


A kankalinok is kandikálni kezdenek.



 Vasárnapi bolhafia és a kecskeméti bolhafia, lent. Imádom, Pálléké, régi.


Ahogy a fürdőből jövünk ki ezeket a  cserepeket láthatjuk. A kedvenceim. Kicsit annál többek, ezeket is ez a család készítette.

 


Ment lefelé  nap, tegnap és ma.

 


10 megjegyzés:

  1. No, akkor nálatok is elindult az "élet". Az én kertemben is kinyíltak a hóvirágok ! Elvetettem már egy csomó magot - kíváncsian várom milyen eredmény lesz...(Annyira drágák a palánták, hogy idén megpróbálkozom néhány féle maggal...)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos vettem én is magokat, de van ami nem szabadföldi, nem néztem meg hova kell vetni, mert ez nekem eddig nem jött össze.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a fotoidat, a hangulatukat,es imadom a hoviragot:)
    Hozzank visszajon a tel egy egy napra:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ágnes ezekbe a változásokba lehet belerokkanni.

      Törlés
    2. Te csak ne rokkanjál bele, változás mindig van. Csak lassan, komótosan - nővérem még fiatal korában megmondta, a munkához úgy kell hozzáállni, hogy más is odaférjen:-)

      Törlés
  4. Léleknyugtatós, fejszellőztetős, gondolatrendezős erdei hóvirágnézőbe kellene menni, de sajnos hajnal óta esik az eső.

    Hú, de bekuckóznék a kályhátok elé! :)

    VálaszTörlés
  5. Én is mennék kirándulni, vasárnap már majdnem elindultunk a káptalantóti piacra, s akkor már a környékre is kirándulni.

    VálaszTörlés
  6. Szépek a kerámiáid, odáig vagyok értük! :)

    Tegnap végre én is kijutottam a kertbe, a tél pusztításait kicsit rendbe tettem. Kárt is csináltam, egy gyönyörű fekete hunyor hajtást véletlenül kitéptem, összefogtam az elszáradt régi levéllel. Gőzerővel bújik ki minden, igaz ma egész nap szutyok idő volt...

    VálaszTörlés
  7. Orsi, a hunyor fele elfagyott, tele van elszáradt (fagyott ) bimbóval. A fehéreket érdekes nem bántotta, de ezek tavalyiak, kicsik, az meg nagy. Tépjem le az egész ágat?

    VálaszTörlés